Bron :: Pixabay : congerdesign
De beste Italiaanse tortellinipan
De tortellinipan is een persoonlijke favoriet van mijn familie en mij. Ik heb dit Italiaanse gerecht al verschillende keren gemaakt en het is altijd een schot in de roos tussen comfort en smaak. Met dit recept zorg ik ervoor dat iedereen aan tafel tevreden is en meer wil. Het beste aan dit gerecht is dat het super makkelijk en snel te bereiden is, waardoor het een perfect recept is voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 500 g Tortellini (smaak naar keuze)
- 2 Paprika (verschillende kleuren)
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g kerstomaten
- 2 lepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 150 g Mini mozzarella balletjes
- Een handvol verse basilicumblaadjes
Laatste folders
Procedure
Om de Italiaanse tortellinipan te bereiden, hak je eerst de uien en knoflook fijn. Als je knoflook gebruikt, raad ik altijd aan deze eerst te persen en dan te hakken om zoveel mogelijk smaak vrij te maken.
Snijd de paprika's en tomaten in hapklare stukken. De grootte is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik geef de voorkeur aan kleinere stukjes omdat die sneller gaar zijn en goed mengen met de tortellini.
Zet een grote koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is - hij moet een beetje glinsteren maar niet roken - voeg je de ui en knoflook toe.
Zodra de uien doorschijnend zijn, voeg je de paprika's toe en bak je ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de tortellini en tomaten toe en bak nog eens 5-7 minuten, onder voortdurend roeren. De tortellini moet ook een beetje knapperig zijn aan de buitenkant - voor mij een absolute must!
Breng op smaak met zout en peper, voeg de mini-mozzarellabolletjes toe en meng goed tot de kaas een beetje smelt.
Haal de smakelijke Italiaanse tortellini van het vuur en garneer met verse basilicum.