Bron :: Pixabay: LAWJR
Crème brûlée met thermomix
Ik maak dit crème brûlée recept al jaren met mijn trouwe vriend, de Thermomix. Het resultaat is altijd consistent en heerlijk. De zachte, romige textuur, de knapperige karamelkorst en de eenvoudige maar klassieke smaken maken dit dessert tot een van mijn favorieten.
Ingrediënten
- 6 dooier
- 100 g Suiker en extra voor karameliseren
- Een vanillestokje
- 500 g Crème
Laatste folders
Procedure
Om crème brulee te maken, doe je de eierdooiers en suiker in de Thermomix en mix je 20 seconden op snelheid 3. Ik heb gemerkt dat dit de perfecte instelling is om een glad, homogeen mengsel te krijgen.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Voeg het vanillestokje en de zaadjes samen met de room toe aan de Thermomix. Stel de Thermomix in op 10 minuten, 80 graden en snelheid 2. Deze instelling geeft de room zijn volle vanillesmaak en mengt hem goed met de eidooiers en suiker.
Zodra het mengsel klaar is, verwijder je het vanillestokje. Verdeel het mengsel over vier crème brûlée vormpjes. Laat afkoelen en zet dan minstens twee uur (of een nacht) in de koelkast. Deze rusttijd is essentieel om de crème brûlée de perfecte consistentie te geven.
Bestrooi elke crème brûlée voor het serveren gelijkmatig met suiker en karameliseer met een bunsenbrander. Let op: houd de brander in beweging om te voorkomen dat de suiker aanbrandt totdat er een mooie gouden korst ontstaat. Laat de crème brûlée een paar minuten rusten tot de suikerkorst hard wordt voordat je hem serveert.
Geniet van deze heerlijke crème brûlée om een perfect diner af te ronden!