ADVERTENTIE

Courgettetartaar

Ben je een fan van tartaar? Heb je ooit vegetarische tartaar geprobeerd? Maar een paar ingrediënten, geweldig geroosterd brood erbij en de perfecte courgette tartaar is geboren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 courgette Toegevoegd aan
  • 3 knoflook Toegevoegd aan
  • 1 rode ui Toegevoegd aan
  • 2 Artikel Dijon mosterd Toegevoegd aan
  • 12 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 1 el Sojasaus Toegevoegd aan
  • 2 el ketchup Toegevoegd aan
  • 1 el gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 el gemalen zoete paprika Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Bieslook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Rasp de courgette op een grove rasp, zout het en laat het 10 minuten staan.

2. Stap

We zeven de courgette en wringen het uit om overtollig water te verwijderen.

3. Stap

Verhit wat olie in de pan, waarin we de fijngesneden ui bakken.

4. Stap

We voegen gemalen zoete paprika toe en roosteren deze een minuut.

ADVERTENTIE
5. Stap

Doe de courgette samen met de mosterd, ketchup en sojasaus in een koekenpan en kook dit gedurende 7-8 minuten terwijl je regelmatig roert.

6. Stap

Tot slot voegen we geperste teentjes knoflook toe, brengen op smaak en voegen naar smaak zout toe en laten het nog 2-3 minuten koken.

7. Stap

Serveer de afgewerkte courgette-tartaar op geroosterd volkorenbrood bestrooid met bieslook.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Foodbytinka

Courgettetartaar

Ben je een fan van tartaar? Heb je ooit vegetarische tartaar geprobeerd? Maar een paar ingrediënten, geweldig geroosterd brood erbij en de perfecte courgette tartaar is geboren.

20
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Rasp de courgette op een grove rasp, zout het en laat het 10 minuten staan.

2. Stap

We zeven de courgette en wringen het uit om overtollig water te verwijderen.

3. Stap

Verhit wat olie in de pan, waarin we de fijngesneden ui bakken.

4. Stap

We voegen gemalen zoete paprika toe en roosteren deze een minuut.

5. Stap

Doe de courgette samen met de mosterd, ketchup en sojasaus in een koekenpan en kook dit gedurende 7-8 minuten terwijl je regelmatig roert.

6. Stap

Tot slot voegen we geperste teentjes knoflook toe, brengen op smaak en voegen naar smaak zout toe en laten het nog 2-3 minuten koken.

7. Stap

Serveer de afgewerkte courgette-tartaar op geroosterd volkorenbrood bestrooid met bieslook.

Ingrediënten
2
courgette
3
knoflook
1
rode ui
2 Artikel
Dijon mosterd
12 Artikel
zout
1 el
Sojasaus
2 el
ketchup
1 el
gemalen zwarte peper
1 el
gemalen zoete paprika
1 Artikel
Bieslook