ADVERTENTIE

Bron :: Gianluca_Dii from Getty Images

Courgetterisotto met parmezaan

Heerlijke courgette risotto met parmezaan. Het recept is eenvoudig, maar het vergt wat tijd en geduld bij het koken. Het resultaat is het echter waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 300 g Arborio rijst Toegevoegd aan
  • 1 stuk courgette Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 200 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 50 g Boter Toegevoegd aan
  • 100 g Parmezaanse kaas Toegevoegd aan
  • Zout, zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd eerst de ui fijn en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie.

2. Stap

Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Stap

Voeg de rijst toe aan de pan en laat hem goudbruin worden, bedruip hem dan geleidelijk met de bouillon. Hier is een belangrijke regel voor het bereiden van risotto - voeg altijd net genoeg bouillon toe om de rijst te bedekken en laat dan staan tot de bouillon is opgenomen.

4. Stap

Rasp ondertussen de courgette en parmezaan.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de rijst bijna klaar is, voeg je de geraspte courgette toe.

6. Stap

Zodra de rijst helemaal gaar is (hij moet nog een beetje beetgaar zijn), voeg je de boter en geraspte parmezaanse kaas toe. Op dit punt zou ik het niet meer koken, maar gewoon roeren en op het fornuis laten staan. Dit is mijn eigen truc voor een perfecte risotto - de parmezaanse kaas en boter moeten pas aan het eind worden toegevoegd om hun onmiskenbare smaak en romigheid te behouden.

7. Stap

Breng de risotto ten slotte op smaak met zout en peper.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Courgetterisotto met parmezaan

Heerlijke courgette risotto met parmezaan. Het recept is eenvoudig, maar het vergt wat tijd en geduld bij het koken. Het resultaat is het echter waard.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd eerst de ui fijn en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie.

2. Stap

Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Stap

Voeg de rijst toe aan de pan en laat hem goudbruin worden, bedruip hem dan geleidelijk met de bouillon. Hier is een belangrijke regel voor het bereiden van risotto - voeg altijd net genoeg bouillon toe om de rijst te bedekken en laat dan staan tot de bouillon is opgenomen.

4. Stap

Rasp ondertussen de courgette en parmezaan.

5. Stap

Als de rijst bijna klaar is, voeg je de geraspte courgette toe.

6. Stap

Zodra de rijst helemaal gaar is (hij moet nog een beetje beetgaar zijn), voeg je de boter en geraspte parmezaanse kaas toe. Op dit punt zou ik het niet meer koken, maar gewoon roeren en op het fornuis laten staan. Dit is mijn eigen truc voor een perfecte risotto - de parmezaanse kaas en boter moeten pas aan het eind worden toegevoegd om hun onmiskenbare smaak en romigheid te behouden.

7. Stap

Breng de risotto ten slotte op smaak met zout en peper.

Ingrediënten
300 g
Arborio rijst
1 stuk
courgette
1 stuk
De Ui
2 kruidnagel
Knoflook
1 l
Groentebouillon
200 ml
witte wijn
50 g
Boter
100 g
Parmezaanse kaas
Zout, zwarte peper