ADVERTENTIE

Courgettekoekjes

Courgettekoekjes zijn een gezond en heerlijk gerecht waar je van zult houden. Geweldig als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of als zelfstandig gerecht met je favoriete dip.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 100 g paneermeel Toegevoegd aan
  • 1 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 št zout Toegevoegd aan
  • 12 št gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Maak de courgette schoon, rasp het fijn en doe het in een zeef. Bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.

2. Stap

Knijp na 10 minuten de courgette goed uit om zoveel mogelijk water te verwijderen.

3. Stap

Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn. Voeg maïszetmeel, paneermeel, eieren, gemalen peper en knoflook toe aan het courgettemengsel en meng goed.

4. Stap

Vorm kleine koekjes met je handen en druk ze licht aan.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verhit olie in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

6. Stap

Serveer warm met je favoriete dip of als bijgerecht bij vlees.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Courgettekoekjes

Courgettekoekjes zijn een gezond en heerlijk gerecht waar je van zult houden. Geweldig als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of als zelfstandig gerecht met je favoriete dip.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak de courgette schoon, rasp het fijn en doe het in een zeef. Bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.

2. Stap

Knijp na 10 minuten de courgette goed uit om zoveel mogelijk water te verwijderen.

3. Stap

Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn. Voeg maïszetmeel, paneermeel, eieren, gemalen peper en knoflook toe aan het courgettemengsel en meng goed.

4. Stap

Vorm kleine koekjes met je handen en druk ze licht aan.

5. Stap

Verhit olie in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

6. Stap

Serveer warm met je favoriete dip of als bijgerecht bij vlees.

Ingrediënten
2 stukjes
courgette
1 stukjes
ei
100 g
paneermeel
1 stukjes
knoflook
1 št
zout
12 št
gemalen zwarte peper
2 el
olijfolie