ADVERTENTIE

Bron :: bit245 from Getty Images

Courgette karbonades in de oven

Lekkere en gezonde courgette karbonades, gemaakt in de oven, dus ze bevatten een minimum aan vet. Het is de perfecte keuze voor vegetariërs en iedereen die probeert gezonder en gevarieerder te eten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 2 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 100 g paneermeel Toegevoegd aan
  • 100 g parmezaan Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Rode paprika Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Stap

Rasp de courgette grof en laat het staan om water vrij te geven.

3. Stap

Snijd de knoflook en de paprika fijn.

4. Stap

Meng in een kom het paneermeel, Parmezaanse kaas, gesneden knoflook en paprika, zout en peper.

ADVERTENTIE
5. Stap

Knijp de courgette uit en voeg toe aan het mengsel.

6. Stap

Voeg de geklopte eieren toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar.

7. Stap

Vorm koteletten uit het mengsel en leg ze op de bakplaat.

8. Stap

Bak de karbonades ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Draai ze dan om en bak nog 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.

ADVERTENTIE
9. Stap

Laat de afgewerkte karbonades een beetje afkoelen en serveer ze dan. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Courgette karbonades in de oven

Lekkere en gezonde courgette karbonades, gemaakt in de oven, dus ze bevatten een minimum aan vet. Het is de perfecte keuze voor vegetariërs en iedereen die probeert gezonder en gevarieerder te eten.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Stap

Rasp de courgette grof en laat het staan om water vrij te geven.

3. Stap

Snijd de knoflook en de paprika fijn.

4. Stap

Meng in een kom het paneermeel, Parmezaanse kaas, gesneden knoflook en paprika, zout en peper.

5. Stap

Knijp de courgette uit en voeg toe aan het mengsel.

6. Stap

Voeg de geklopte eieren toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar.

7. Stap

Vorm koteletten uit het mengsel en leg ze op de bakplaat.

8. Stap

Bak de karbonades ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Draai ze dan om en bak nog 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.

9. Stap

Laat de afgewerkte karbonades een beetje afkoelen en serveer ze dan. Eet smakelijk!

Ingrediënten
2 stukjes
courgette
2 stukjes
ei
100 g
paneermeel
100 g
parmezaan
2 kruidnagel
Knoflook
1 stukjes
Rode paprika
1 theelepel
zout