Courgette cake with fruit layer
Courgette in a cake is a quite common thing. I came up with this one, complemented by a raspberry-currant layer and chocolate. And, furthermore, gluten-free.
Ingrediënten
Vaak
- 250 g courgette
- 1 stukjes banaan
- 2 stuk ei
- 40 g chocolade-eiwit
- 20 g cacao
- 50 g Gemalen walnoten
- 40 g amandelboter
- 15 g Honing
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 Artikel Theeblikjes bakpoeder
Fruitlaag
- 250 g Frambozen zwarte bessen
- 10 g Honing
- 1 Artikel Zetmeel
- 2 Artikel Frambozenpuddingpoeder
- 10 g Eiwit
Coating
- 100 g Warme chocolademelk
- 2 theelepel kokosolie
Laatste folders
Procedure
We raspen de courgette (we verwijderen het water niet) en mixen het samen met de banaan.
We kloppen de eieren met een klopper, voegen de gemixte courgette met banaan toe, amandelboter, honing en roeren.
Vervolgens voegen we de droge ingrediënten toe en roeren we. Giet het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in een oven voorverwarmd tot 180 graden voor ongeveer 20 minuten.
We plukken de frambozen en aalbessen en doen ze in de pan. We voegen honing toe, roeren het zetmeel in 50ml water en koken op laag vuur. Na een tijdje roeren we de puddingpoeder erdoor en roeren we regelmatig. Ten slotte roeren we het eiwit door het mengsel.
In de gebakken taart maken we gaatjes met het uiteinde van de pollepel en gieten er het fruitmengsel overheen.
Smelt de chocolade samen met de kokosolie in de magnetron en giet het over de taart.
We zetten het in de koelkast om af te koelen. 😊