ADVERTENTIE
Bron :: Pixabay: silviarita
Citroenmarmelade
Een heerlijke spread die citroenen omzet in een zoete, licht bittere jam. Perfect om op een stuk geroosterd brood te smeren of te gebruiken als vulling voor zoetigheden.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 2 kg citroen
- 1 kg suiker
- 1 l water
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Snijd de citroenen doormidden en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
2. Stap
In een grote pan, breng het water aan de kook. Voeg de citroenen toe en kook gedurende 1 uur.
3. Stap
Verwijder de citroenen uit het water en zet ze opzij.
4. Stap
Voeg de suiker toe aan het water en laat het koken totdat de suiker volledig is opgelost.
5. Stap
Voeg de citroenen toe aan de suikerstroop en laat nog een uur koken, of tot de jam de gewenste consistentie heeft bereikt.
6. Stap
Laat de jam afkoelen voordat je het in gesteriliseerde glazen potten doet.