ADVERTENTIE
Chocoladecrème met aardbeien

Chocoladecrème met aardbeien

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 250 ml Volle melk Toegevoegd aan
  • 250 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 35 g boter Toegevoegd aan
  • 80 g dooier Toegevoegd aan
  • 40 gram suiker Toegevoegd aan
  • 250 g Chocolade 70 Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Breng volle melk en room aan de kook. Klop de dooiers op met suiker tot een dik schuim en giet het opgeklopte in de verwarmde roommengsel.

2. Stap

Houd het mengsel op een temperatuur van 80-85°C en roer. Dit werkt het beste in een thermomix waar je de temperatuur nauwkeurig kunt bewaken tijdens het kloppen. Laat de mix niet te warm worden, anders zullen de eieren stollen en scramble worden. Als het mengsel niet warm genoeg is, zal de chocolade crèmeux niet voldoende binding hebben en dun blijven.

3. Stap

Wanneer je 83-84 °C bereikt, giet het door een fijne zeef en roer het langzaam en geleidelijk minstens 3x in de gesmolten chocolade, roer voorzichtig maar grondig met een spatel voordat je het volgende deel toevoegt.

4. Stap

Wanneer je alle ingrediënten samenvoegt, krijg je een harde massa die je vervolgens in voorbereide glazen, schaal, en chocolade crèmeux kan vullen, laat het 's nachts in de koelkast stijven. Versier de volgende dag met verse aardbeien of ander zomerfruit en je kan direct serveren.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Vojtech_Postulka

Chocoladecrème met aardbeien

45
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Breng volle melk en room aan de kook. Klop de dooiers op met suiker tot een dik schuim en giet het opgeklopte in de verwarmde roommengsel.

2. Stap

Houd het mengsel op een temperatuur van 80-85°C en roer. Dit werkt het beste in een thermomix waar je de temperatuur nauwkeurig kunt bewaken tijdens het kloppen. Laat de mix niet te warm worden, anders zullen de eieren stollen en scramble worden. Als het mengsel niet warm genoeg is, zal de chocolade crèmeux niet voldoende binding hebben en dun blijven.

3. Stap

Wanneer je 83-84 °C bereikt, giet het door een fijne zeef en roer het langzaam en geleidelijk minstens 3x in de gesmolten chocolade, roer voorzichtig maar grondig met een spatel voordat je het volgende deel toevoegt.

4. Stap

Wanneer je alle ingrediënten samenvoegt, krijg je een harde massa die je vervolgens in voorbereide glazen, schaal, en chocolade crèmeux kan vullen, laat het 's nachts in de koelkast stijven. Versier de volgende dag met verse aardbeien of ander zomerfruit en je kan direct serveren.

Ingrediënten
250 ml
Volle melk
250 ml
slagroom
35 g
boter
80 g
dooier
40 gram
suiker
250 g
Chocolade 70