Chocoladecrème met aardbeien
Ingrediënten
- 250 ml Volle melk
- 250 ml slagroom
- 35 g boter
- 80 g dooier
- 40 gram suiker
- 250 g Chocolade 70
Laatste folders
Procedure
Breng volle melk en room aan de kook. Klop de dooiers op met suiker tot een dik schuim en giet het opgeklopte in de verwarmde roommengsel.
Houd het mengsel op een temperatuur van 80-85°C en roer. Dit werkt het beste in een thermomix waar je de temperatuur nauwkeurig kunt bewaken tijdens het kloppen. Laat de mix niet te warm worden, anders zullen de eieren stollen en scramble worden. Als het mengsel niet warm genoeg is, zal de chocolade crèmeux niet voldoende binding hebben en dun blijven.
Wanneer je 83-84 °C bereikt, giet het door een fijne zeef en roer het langzaam en geleidelijk minstens 3x in de gesmolten chocolade, roer voorzichtig maar grondig met een spatel voordat je het volgende deel toevoegt.
Wanneer je alle ingrediënten samenvoegt, krijg je een harde massa die je vervolgens in voorbereide glazen, schaal, en chocolade crèmeux kan vullen, laat het 's nachts in de koelkast stijven. Versier de volgende dag met verse aardbeien of ander zomerfruit en je kan direct serveren.