Bron :: canva
Chocolade salami
Supersnelle, makkelijke en erg lekkere cake.
Ingrediënten
- 40 dkg Gehakte koekjes
- 15 dkg bloemsuiker
- 5 dkg Cacaopoeder
- 20 dkg margarine
- 2 dl Rum
- 1 Pakket vanillesuiker
- 10 dkg rozijnen
Laatste folders
Procedure
Het belangrijkste deel van de bereiding is het smelten van de margarine en het toevoegen van de poedersuiker, cacaopoeder, rum en vanillesuiker. Verwarm ze goed. **Suggestie:** gebruik niet te veel margarine, want dan kan de pasta te vet worden.
Voeg het margarinemengsel en de rozijnen toe aan de gemalen koekjes en kneed goed. **Suggestie:** als je het mengsel te droog vindt, verhoog dan de hoeveelheid rum.
Vorm het mengsel tot een cilinder met de deegroller en wikkel het in aluminiumfolie **Toevoeging:** als je geen aluminiumfolie in huis hebt, kun je ook bakpapier gebruiken.
Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur rusten.
Snijd de bereide chocoladesalami in plakjes voor het opdienen. **Suggestie:** Met ijs bedekte taartmessen zijn makkelijker te snijden en de plakjes blijven minder aan het lemmet plakken.