Cheesecake met vruchtenglazuur
En voor degenen die de voorkeur geven aan vers fruitdesserts, is er ook een cheesecake met vruchtenglazuur.
Ingrediënten
Basis
- 150 g koekjes
- 80 g boter
Crème
- 500 g kwark fijn
- 350 g mascarpone
- 250 g zure room
- 2 ei
- 70 g bloemsuiker
- 1 verpakking Vanillesuiker
- Gemalen vanille
- 2 el Vanille puddingpoeder
Glazuur
- 250 g Ik had een bosmix met kersen van bevroren fruit
- 1⁄2 Pakket Gouden kolf (poeder)
- 50 ml water
- 1 verpakking Vanillesuiker
- 1 eetlepel Honing
Laatste folders
Procedure
Vermaal de koekjes. Voeg boter op kamertemperatuur toe en mix opnieuw. Strooi het op de bodem van een ronde vorm (24cm) bekleed met bakpapier en druk op de bodem. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 7-10 minuten.
Klop kort kwark, mascarpone en room op. Voeg geleidelijk de eieren, puddingpoeder en suiker toe en mix / roer alles door elkaar zodat alle ingrediënten samenkomen. Giet de room op de vooraf gebakken korst en bak bij een temperatuur van 155 graden ongeveer een uur. Bij het bakken van de cheesecake plaats ik een bakplaat met water op de bodem van de oven. Na het bakken laten we de cheesecake afkoelen in de oven met de deur een beetje open voor minstens een half uur, hierna halen we hem uit de oven.
We koken het fruit met zoetstof. Daarna mixen we het. We mengen de gouden halm in water en voegen het toe aan de fruitpuree. Onder constant roeren koken we tot het indikt.
We verspreiden de bereide glazuur gelijkmatig over de afgekoelde cheesecake. We zetten het 's nachts in de koelkast.