ADVERTENTIE

Cacaorol

Glutenvrije zachte rol

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Ingrediënten

  • 5 ei Toegevoegd aan
  • 150 g Birchsap suiker heeft een lagere glycemische index Toegevoegd aan
  • 60 g cacao Toegevoegd aan

Vulling

  • 2 stuk bananen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes slagroom Toegevoegd aan
  • 1 stukjes kwark fijn Toegevoegd aan
  • 60 g Kwalitatieve hete chocolade Toegevoegd aan
  • 2 lepels cacao Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Ik heb een bakplaat klaargemaakt met bakpapier dat ik goed heb ingesmeerd met boter. De oven is voorverwarmd op 200 graden.

2. Stap

Ik heb de eiwitten opgeklopt met 50 g suiker tot stijf schuim. Ik heb de suiker beetje bij beetje toegevoegd.

3. Stap

Ik klopte ook de dooiers met de resterende suiker tot schuim, voegde gezeefde cacao en stijf geklopte eiwitten toe. Ik gaf het resulterende deeg op een ingevette bakplaat.

4. Stap

Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 8 minuten. Het deeg moet klaar zijn, maar nog steeds zacht, niet te droog. U kunt controleren met een spies, als deze droog is, het deeg is gebakken. Schakel liever eerder uit, zodat u het kunt oprollen. Haal de bakplaat eruit en laat deze afkoelen op de bakplaat.

5. Stap

Na een paar minuten heb ik het omgedraaid op een andere plaat of plank, zodat ik het bakpapier kon verwijderen. Draai vervolgens het gebakken deeg weer om.

6. Stap

Vulling: 2 bananen, 1 stuks slagroom, 1 stuks fijne kwark, 60 g kwaliteit pure chocolade plus 2 eetlepels cacao, zoetstof indien nodig.

7. Stap

Ik meng de slagroom met de chocolade en breng het aan de kook. Ik zet het in de koelkast, het liefst 's nachts. Dus als je het wilt vullen met zelfgemaakte Parijse slagroom, moet je er van tevoren aan denken en de dag ervoor al met de voorbereiding beginnen. Voordat ik het vulde, sloeg ik deze chocoladeslagroom stijf, legde het op het deeg, voegde bananen toe - of ze nu gehalveerd of heel zijn - het is aan jou. En rolde de rol. Eindelijk bestrooid met cacao.

8. Stap

Zoals ik vreesde dat ik het alleen zou eten omdat het met bananen is, was het tegenovergestelde waar. De kinderen waren er dol op, de volgende dag bakte ik er nog een.

9. Stap

Versie met kwark en frambozen - met Muscovado rietsuiker in het deeg, 130 g, kwark en een slagroom gezoet met twee vanillesuikers en een theelepel honing. Een verpakking verse frambozen, 125 g.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Pasta

111 recepten