ADVERTENTIE
Brownies met chocoladecrème

Brownies met chocoladecrème

Brownies als taart? Voor Valentijnsdag of een feestje voor een chocoladeliefhebber :)

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 200 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 150 g Hete chocolade Toegevoegd aan
  • 2 stuk ei Toegevoegd aan
  • 100 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 30 g cacao Toegevoegd aan

Crème

  • 250 g roomkaas Toegevoegd aan
  • 50 g Warme chocolademelk Toegevoegd aan
  • 50 g bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We smelten de boter (kan op het fornuis of in de magnetron). We roeren de suiker erdoor en verwarmen opnieuw, ik heb het 60 seconden in de magnetron gedaan. Vervolgens voegen we de gehakte chocolade toe en roeren tot het gesmolten is. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Zeef tenslotte de bloem met de cacao en roer. Giet het beslag in een kleinere vorm bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 175 graden gedurende 30 minuten. Laat na het bakken minimaal een half uur afkoelen.

2. Stap

We kloppen de roomkaas en mengen de suiker erdoor. We smelten de chocolade. We voegen een lepel roomkaas toe aan de chocolade en mengen het goed zodat het mooi mengt. We mengen beetje bij beetje tot we beide mengsels hebben gecombineerd. We mengen een gladde crème, die we in een bakzak vullen. We versieren de bovenkant van de brownies met de crème en serveren het.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Brownies met chocoladecrème

Brownies als taart? Voor Valentijnsdag of een feestje voor een chocoladeliefhebber :)

45
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We smelten de boter (kan op het fornuis of in de magnetron). We roeren de suiker erdoor en verwarmen opnieuw, ik heb het 60 seconden in de magnetron gedaan. Vervolgens voegen we de gehakte chocolade toe en roeren tot het gesmolten is. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Zeef tenslotte de bloem met de cacao en roer. Giet het beslag in een kleinere vorm bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 175 graden gedurende 30 minuten. Laat na het bakken minimaal een half uur afkoelen.

2. Stap

We kloppen de roomkaas en mengen de suiker erdoor. We smelten de chocolade. We voegen een lepel roomkaas toe aan de chocolade en mengen het goed zodat het mooi mengt. We mengen beetje bij beetje tot we beide mengsels hebben gecombineerd. We mengen een gladde crème, die we in een bakzak vullen. We versieren de bovenkant van de brownies met de crème en serveren het.

Ingrediënten
Vaak
100 g
boter
200 g
Riet suiker
150 g
Hete chocolade
2 stuk
ei
100 g
gewoon meel
30 g
cacao
Crème
250 g
roomkaas
50 g
Warme chocolademelk
50 g
bloemsuiker