Bron :: bhfack2 from Getty Images
Brood zonder kneden
Een eenvoudig no-knead broodrecept dat een minimum aan werk vereist en het resultaat is altijd verbluffend - prachtig luchtig brood met een knapperige korst en een rijke smaak.
Ingrediënten
- 360 g Gladde bloem
- 10 g Zouten
- 1 g Gedroogde gist
- 350 ml Lauw water
Laatste folders
Procedure
Begin met het mengen van de bloem, het zout en de gist in een kom. In mijn lange ervaring met het bakken van zelfgebakken brood, heb ik gemerkt dat het heel belangrijk is om de droge ingrediënten goed te mengen, zodat de gist gelijkmatig door het deeg wordt verspreid.
Voeg dan lauw water toe en meng met een lepel tot alle ingrediënten gecombineerd zijn en een plakkerig deeg vormen.
Dek de kom af met plasticfolie en laat minstens 12-18 uur rijzen op een warme plek.
4) Als het deeg mooi gerezen is, leg het dan op een met bloem bestoven deegroller en druk het plat tot een rond brood. Het deeg is vrij zacht en hoeft niet verder gekneed te worden.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak 35-40 minuten, tot het brood mooi licht is geworden en er een mooie knapperige korst op het oppervlak is gevormd. Deze stap is het belangrijkste en mijn persoonlijke tip is om het brood elke 5 minuten te controleren tijdens de laatste 10 minuten van het bakken om te voorkomen dat het brood verbrandt.