ADVERTENTIE

Bron :: Hibiscus81 from Getty Images

Broccolisaus voor pasta

Deze broccolisaus is ideaal voor pasta. Het is rijk aan vitamines en zal zeker iedereen behagen die de uitgesproken smaak van broccoli waardeert.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Saus

  • 1 stukjes broccoli Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Pasta

  • 400 g Pasta (penne, fusilli, etc.) Toegevoegd aan
  • 2 l Water om pasta te koken Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We maken de broccoli schoon en snijden het in kleinere roosjes. We schillen de ui en knoflook en snijden ze fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui goudbruin is.

3. Stap

We voegen broccoli toe en bakken nog ongeveer 5 minuten. Daarna gieten we room erover, zouten, kruiden en sudderen we het onder een deksel gedurende 10 minuten.

4. Stap

Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de broccoli saus in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog even op het vuur staan zodat de pasta de saus kan opnemen.

6. Stap

Serveer de afgewerkte broccolisaus met pasta onmiddellijk. We kunnen naar smaak bestrooien met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Broccolisaus voor pasta

Deze broccolisaus is ideaal voor pasta. Het is rijk aan vitamines en zal zeker iedereen behagen die de uitgesproken smaak van broccoli waardeert.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We maken de broccoli schoon en snijden het in kleinere roosjes. We schillen de ui en knoflook en snijden ze fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui goudbruin is.

3. Stap

We voegen broccoli toe en bakken nog ongeveer 5 minuten. Daarna gieten we room erover, zouten, kruiden en sudderen we het onder een deksel gedurende 10 minuten.

4. Stap

Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

5. Stap

Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de broccoli saus in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog even op het vuur staan zodat de pasta de saus kan opnemen.

6. Stap

Serveer de afgewerkte broccolisaus met pasta onmiddellijk. We kunnen naar smaak bestrooien met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Saus
1 stukjes
broccoli
200 ml
kookroom
1 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
knoflook
2 el
olijfolie
1 theelepel
Zout
1 theelepel
Versgemalen zwarte peper
Pasta
400 g
Pasta (penne, fusilli, etc.)
2 l
Water om pasta te koken
1 theelepel
Zout