Bron :: Pixabay : chefjoannabarajas
Boterwortelen recept
Ik ben dol op dit beboterde wortelrecept omdat het snel, gezond en lekker is. Ik heb dit recept zo vaak gemaakt dat ik het merg in de wortelsalade niet meer herken - elke wortel is smaakvol en zoet met precies de juiste hoeveelheid boter en suiker.
Ingrediënten
- 1 kg Wortelen
- 50 g boter
- 1 TL suiker
- Zout en peper naar smaak
- Enkele takjes verse peterselie om te garneren
Laatste folders
Procedure
Om de beboterde wortelen te bereiden, moet je eerst de wortelen schillen en in plakjes snijden. Naar mijn mening is het het beste als de wortelen niet te dun worden gesneden - dit geeft ze wat meer bite en verbetert de textuur van het eindgerecht.
Breng voldoende water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe voordat je de wortelen toevoegt. Kook de wortelen ongeveer 10 minuten tot ze net zacht genoeg zijn om in te prikken, maar nog wel wat bite hebben. Giet de wortelen af voordat ze te zacht worden.
Smelt de boter in de lege pan die je net hebt gebruikt op een middelhoog vuur. Voeg dan de suiker toe en karameliseer kort. De suiker mag niet te donker worden, anders kan hij bitter smaken.
Doe de uitgelekte wortelen terug in de pan en meng grondig met het boter-suikermengsel. De wortelen moeten nu lichtjes glanzen en het zoete aroma van de boter en suiker moet de kamer vullen. Laat de wortelen nog een paar minuten op een laag vuur staan zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen.
Breng de beboterde wortelen op smaak met zout en peper en bestrooi ze met versgehakte peterselie om te serveren. Perfect als bijgerecht bij het hoofdgerecht.