ADVERTENTIE

Bron :: kuba61 from Getty Images

Bosbessentaart met spinazie

Een creatieve en met fruit versierde gebakken taart.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Deeg:

  • 250 g Verse baby spinazie Toegevoegd aan
  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 150 g Cukr krupice Toegevoegd aan
  • 180 ml olie Toegevoegd aan
  • 3 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 1 stukjes bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 stukjes Citroenschil Toegevoegd aan
  • 1 el citroensap Toegevoegd aan

# Gereedschappen ## functies namesruimte functies { // Sla de vertaalde tekst op type save_translation = (_: { text: string, }) => enig; } // namesruimte functies

  • 500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 400 g Slagroom om te kloppen Toegevoegd aan
  • 130 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • citroensap Toegevoegd aan

Anderen:

  • Vet Toegevoegd aan
  • grof meel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2. Stap

Snijd de spinazie in kleinere stukjes en meng het met 80 g olie tot een gladde massa.

3. Stap

Doe 3 eieren en suiker in de kom en klop het op.

4. Stap

Voeg geleidelijk 100 ml olie, gemixte spinazie, citroenschil en sap toe aan het mengsel.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg de bloem gemengd met bakpoeder toe. Kneed het deeg.

6. Stap

Maak de taartvorm leeg en bestrooi deze met grof meel.

7. Stap

We doen het deeg in de vorm en bakken het ongeveer 50 minuten.

8. Stap

In een kom, mix de suiker en mascarpone met een mixer, voeg de slagroom toe en klop tot stijf, op smaak gebracht met citroensap.

ADVERTENTIE
9. Stap

We snijden de afgekoelde taart in 3 delen en bestrijken elk ervan met room.

10. Stap

Wij egaliseren het bovenste deel van de taart en verkruimelen het gesneden deel.

11. Stap

Bestrijk de taart met de room.

12. Stap

Bedek de bovenkant van de taart en zijn zijkanten met kruimels.

ADVERTENTIE
13. Stap

Versier de bovenkant van de taart met fruit.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bosbessentaart met spinazie

Een creatieve en met fruit versierde gebakken taart.

180
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2. Stap

Snijd de spinazie in kleinere stukjes en meng het met 80 g olie tot een gladde massa.

3. Stap

Doe 3 eieren en suiker in de kom en klop het op.

4. Stap

Voeg geleidelijk 100 ml olie, gemixte spinazie, citroenschil en sap toe aan het mengsel.

5. Stap

Voeg de bloem gemengd met bakpoeder toe. Kneed het deeg.

6. Stap

Maak de taartvorm leeg en bestrooi deze met grof meel.

7. Stap

We doen het deeg in de vorm en bakken het ongeveer 50 minuten.

8. Stap

In een kom, mix de suiker en mascarpone met een mixer, voeg de slagroom toe en klop tot stijf, op smaak gebracht met citroensap.

9. Stap

We snijden de afgekoelde taart in 3 delen en bestrijken elk ervan met room.

10. Stap

Wij egaliseren het bovenste deel van de taart en verkruimelen het gesneden deel.

11. Stap

Bestrijk de taart met de room.

12. Stap

Bedek de bovenkant van de taart en zijn zijkanten met kruimels.

13. Stap

Versier de bovenkant van de taart met fruit.

Ingrediënten
Deeg:
250 g
Verse baby spinazie
300 g
Meel
150 g
Cukr krupice
180 ml
olie
3 stukjes
ei
1 stukjes
bakpoeder
12 stukjes
Citroenschil
1 el
citroensap
# Gereedschappen ## functies namesruimte functies { // Sla de vertaalde tekst op type save_translation = (_: { text: string, }) => enig; } // namesruimte functies
500 g
mascarpone
400 g
Slagroom om te kloppen
130 g
bloemsuiker
citroensap
Anderen:
Vet
grof meel