ADVERTENTIE
Bosbessenkoekjes
Smakelijk en zacht :)
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
20
Bosbessenmengsel
- 110 g Bosbessen
- citroensap
- Rietsuiker of ahornsiroop naar smaak
- 1 el maïszetmeel
Vaak
- 120 g verzachte boter
- 130 g Riet suiker
- 1 stukjes ei
- 220 g Gladde speltbloem
- 6 g bakpoeder
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
50 min.
1. Stap
We bereiden een bosbessenmengsel voor: Kook de bosbessen, suiker, citroensap een beetje (we kunnen een beetje water toevoegen). Wanneer de bosbessen gaar zijn, voegen we zetmeel toe, roeren we een beetje en koken we. We zetten het uit en laten het afkoelen.
2. Stap
We kloppen boter + suiker, voegen het ei toe. Geleidelijk voegen we bloem met bakpoeder toe.
3. Stap
We mengen het mengsel en het deeg, bedekken het en laten het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Dan scheppen we met een lepel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 8-10 minuten bij 180°C (afhankelijk van de oven). Na het bakken laten we het afkoelen op een rooster en klaar.