:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/cXHcqmaxKbHWXg9df5VF/bfa439c68c9b828b15a4d4539cf9d9.jpeg)
Bosbessenkoekjes
Smakelijk en zacht :)
Ingrediënten
Bosbessenmengsel
- 110 g Bosbessen
- citroensap
- Rietsuiker of ahornsiroop naar smaak
- 1 el maïszetmeel
Vaak
- 120 g verzachte boter
- 130 g Riet suiker
- 1 stukjes ei
- 220 g Gladde speltbloem
- 6 g bakpoeder
Laatste folders
Procedure
We bereiden een bosbessenmengsel voor: Kook de bosbessen, suiker, citroensap een beetje (we kunnen een beetje water toevoegen). Wanneer de bosbessen gaar zijn, voegen we zetmeel toe, roeren we een beetje en koken we. We zetten het uit en laten het afkoelen.
We kloppen boter + suiker, voegen het ei toe. Geleidelijk voegen we bloem met bakpoeder toe.
We mengen het mengsel en het deeg, bedekken het en laten het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Dan scheppen we met een lepel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 8-10 minuten bij 180°C (afhankelijk van de oven). Na het bakken laten we het afkoelen op een rooster en klaar.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Bosbessenkoekjes
Smakelijk en zacht :)
We bereiden een bosbessenmengsel voor: Kook de bosbessen, suiker, citroensap een beetje (we kunnen een beetje water toevoegen). Wanneer de bosbessen gaar zijn, voegen we zetmeel toe, roeren we een beetje en koken we. We zetten het uit en laten het afkoelen.
We kloppen boter + suiker, voegen het ei toe. Geleidelijk voegen we bloem met bakpoeder toe.
We mengen het mengsel en het deeg, bedekken het en laten het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Dan scheppen we met een lepel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 8-10 minuten bij 180°C (afhankelijk van de oven). Na het bakken laten we het afkoelen op een rooster en klaar.
Hoe heb je dit recept gemaakt?