ADVERTENTIE

Bosbessenkoekjes

Smakelijk en zacht :)

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20

Bosbessenmengsel

  • 110 g Bosbessen Toegevoegd aan
  • citroensap Toegevoegd aan
  • Rietsuiker of ahornsiroop naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 el maïszetmeel Toegevoegd aan

Vaak

  • 120 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 130 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 220 g Gladde speltbloem Toegevoegd aan
  • 6 g bakpoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

We bereiden een bosbessenmengsel voor: Kook de bosbessen, suiker, citroensap een beetje (we kunnen een beetje water toevoegen). Wanneer de bosbessen gaar zijn, voegen we zetmeel toe, roeren we een beetje en koken we. We zetten het uit en laten het afkoelen.

2. Stap

We kloppen boter + suiker, voegen het ei toe. Geleidelijk voegen we bloem met bakpoeder toe.

3. Stap

We mengen het mengsel en het deeg, bedekken het en laten het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Dan scheppen we met een lepel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 8-10 minuten bij 180°C (afhankelijk van de oven). Na het bakken laten we het afkoelen op een rooster en klaar.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Patush

Bosbessenkoekjes

Smakelijk en zacht :)

50
Notulen
20
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We bereiden een bosbessenmengsel voor: Kook de bosbessen, suiker, citroensap een beetje (we kunnen een beetje water toevoegen). Wanneer de bosbessen gaar zijn, voegen we zetmeel toe, roeren we een beetje en koken we. We zetten het uit en laten het afkoelen.

2. Stap

We kloppen boter + suiker, voegen het ei toe. Geleidelijk voegen we bloem met bakpoeder toe.

3. Stap

We mengen het mengsel en het deeg, bedekken het en laten het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Dan scheppen we met een lepel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 8-10 minuten bij 180°C (afhankelijk van de oven). Na het bakken laten we het afkoelen op een rooster en klaar.

Ingrediënten
Bosbessenmengsel
110 g
Bosbessen
citroensap
Rietsuiker of ahornsiroop naar smaak
1 el
maïszetmeel
Vaak
120 g
verzachte boter
130 g
Riet suiker
1 stukjes
ei
220 g
Gladde speltbloem
6 g
bakpoeder