ADVERTENTIE

Bosbessenkoekjes

Smakelijk en zacht :)

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20

Bosbessenmengsel

  • 110 g Bosbessen Toegevoegd aan
  • citroensap Toegevoegd aan
  • Rietsuiker of ahornsiroop naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 el maïszetmeel Toegevoegd aan

Vaak

  • 120 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 130 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 220 g Gladde speltbloem Toegevoegd aan
  • 6 g bakpoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

We bereiden een bosbessenmengsel voor: Kook de bosbessen, suiker, citroensap een beetje (we kunnen een beetje water toevoegen). Wanneer de bosbessen gaar zijn, voegen we zetmeel toe, roeren we een beetje en koken we. We zetten het uit en laten het afkoelen.

2. Stap

We kloppen boter + suiker, voegen het ei toe. Geleidelijk voegen we bloem met bakpoeder toe.

3. Stap

We mengen het mengsel en het deeg, bedekken het en laten het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Dan scheppen we met een lepel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 8-10 minuten bij 180°C (afhankelijk van de oven). Na het bakken laten we het afkoelen op een rooster en klaar.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Gebak

205 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten