ADVERTENTIE

Bosbessenjam

Zelfgemaakte jam van verse bosbessen is een uitstekende manier om seizoensfruit te gebruiken. Dit recept is eenvoudig en snel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 1 kg Bosbessen Toegevoegd aan
  • 500 gram suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Was de bosbessen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.

2. Stap

Voeg de bosbessen, suiker en het sap van één citroen toe aan de pan. Laat het op middelhoog vuur sudderen.

3. Stap

Terwijl de blauwe bessen koken, roer ze regelmatig en controleer dat ze niet verbranden.

4. Stap

Wanneer het mengsel dik genoeg is, haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Doe de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.

6. Stap

Laat de jam volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens op een koele en donkere plaats.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bosbessenjam

Zelfgemaakte jam van verse bosbessen is een uitstekende manier om seizoensfruit te gebruiken. Dit recept is eenvoudig en snel.

60
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was de bosbessen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.

2. Stap

Voeg de bosbessen, suiker en het sap van één citroen toe aan de pan. Laat het op middelhoog vuur sudderen.

3. Stap

Terwijl de blauwe bessen koken, roer ze regelmatig en controleer dat ze niet verbranden.

4. Stap

Wanneer het mengsel dik genoeg is, haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

5. Stap

Doe de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.

6. Stap

Laat de jam volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens op een koele en donkere plaats.

Ingrediënten
1 kg
Bosbessen
500 gram
suiker
1 stuk
citroen