:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/ebbArLkKddgEB9NzkeG7/c7598136d95de372a15e2ce7c53771.png)
Bosbessenjam
Zelfgemaakte jam van verse bosbessen is een uitstekende manier om seizoensfruit te gebruiken. Dit recept is eenvoudig en snel.
Ingrediënten
- 1 kg Bosbessen
- 500 gram suiker
- 1 stuk citroen
Laatste folders
Procedure
Was de bosbessen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
Voeg de bosbessen, suiker en het sap van één citroen toe aan de pan. Laat het op middelhoog vuur sudderen.
Terwijl de blauwe bessen koken, roer ze regelmatig en controleer dat ze niet verbranden.
Wanneer het mengsel dik genoeg is, haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
Doe de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.
Laat de jam volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens op een koele en donkere plaats.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Bosbessenjam
Zelfgemaakte jam van verse bosbessen is een uitstekende manier om seizoensfruit te gebruiken. Dit recept is eenvoudig en snel.
Was de bosbessen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
Voeg de bosbessen, suiker en het sap van één citroen toe aan de pan. Laat het op middelhoog vuur sudderen.
Terwijl de blauwe bessen koken, roer ze regelmatig en controleer dat ze niet verbranden.
Wanneer het mengsel dik genoeg is, haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
Doe de afgewerkte jam in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.
Laat de jam volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens op een koele en donkere plaats.
Hoe heb je dit recept gemaakt?