ADVERTENTIE

Bron :: Daniel_Dash from Canva

Bosbessenbroodjes

Bosbessenbroodjes zijn een van mijn geliefde baksels. Ze zijn het lekkerst als de bessen nog een beetje warm zijn en het deeg zacht en luchtig. Ze zijn de perfecte middagtraktatie voor het hele gezin, vooral omdat ze ongelooflijk makkelijk en snel te bereiden zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepels Zouten Toegevoegd aan
  • 75 g Suiker Toegevoegd aan
  • 100 g Koude boter Toegevoegd aan
  • 150 ml Koude melk Toegevoegd aan
  • 200 g Bessen Toegevoegd aan
  • Ei om op de broodjes te smeren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Zeef de bloem in een kom, voeg het bakpoeder, zout en suiker toe. Meng door elkaar.

2. Stap

Voeg de blokjes boter toe en hak deze samen met de bloem tot je een kruimelige consistentie hebt. Hier is het een goed idee om te versnellen zodat de boter geen tijd heeft om te heet te worden.

3. Stap

Voeg de melk toe en kneed het deeg snel. Als het te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen.

4. Stap

Voeg de bessen toe aan het beslag en meng voorzichtig om ze gelijkmatig te verdelen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Vorm broodjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Stap

Smeer de broodjes tot slot in met een losgeklopt ei. Zo krijgen ze een mooie kleur tijdens het bakken.

7. Stap

Bak ongeveer 20-25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, tot de broodjes mooi bruin zijn.

8. Stap

Laat de afgewerkte broodjes afkoelen op de bakplaat.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bosbessenbroodjes

Bosbessenbroodjes zijn een van mijn geliefde baksels. Ze zijn het lekkerst als de bessen nog een beetje warm zijn en het deeg zacht en luchtig. Ze zijn de perfecte middagtraktatie voor het hele gezin, vooral omdat ze ongelooflijk makkelijk en snel te bereiden zijn.

45
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Zeef de bloem in een kom, voeg het bakpoeder, zout en suiker toe. Meng door elkaar.

2. Stap

Voeg de blokjes boter toe en hak deze samen met de bloem tot je een kruimelige consistentie hebt. Hier is het een goed idee om te versnellen zodat de boter geen tijd heeft om te heet te worden.

3. Stap

Voeg de melk toe en kneed het deeg snel. Als het te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen.

4. Stap

Voeg de bessen toe aan het beslag en meng voorzichtig om ze gelijkmatig te verdelen.

5. Stap

Vorm broodjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Stap

Smeer de broodjes tot slot in met een losgeklopt ei. Zo krijgen ze een mooie kleur tijdens het bakken.

7. Stap

Bak ongeveer 20-25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, tot de broodjes mooi bruin zijn.

8. Stap

Laat de afgewerkte broodjes afkoelen op de bakplaat.

Ingrediënten
300 g
Meel
1 theelepel
Bakpoeder
12 theelepels
Zouten
75 g
Suiker
100 g
Koude boter
150 ml
Koude melk
200 g
Bessen
Ei om op de broodjes te smeren