Bron :: Daniel_Dash from Canva
Bosbessenbroodjes
Bosbessenbroodjes zijn een van mijn geliefde baksels. Ze zijn het lekkerst als de bessen nog een beetje warm zijn en het deeg zacht en luchtig. Ze zijn de perfecte middagtraktatie voor het hele gezin, vooral omdat ze ongelooflijk makkelijk en snel te bereiden zijn.
Ingrediënten
- 300 g Meel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1⁄2 theelepels Zouten
- 75 g Suiker
- 100 g Koude boter
- 150 ml Koude melk
- 200 g Bessen
- Ei om op de broodjes te smeren
Laatste folders
Procedure
Zeef de bloem in een kom, voeg het bakpoeder, zout en suiker toe. Meng door elkaar.
Voeg de blokjes boter toe en hak deze samen met de bloem tot je een kruimelige consistentie hebt. Hier is het een goed idee om te versnellen zodat de boter geen tijd heeft om te heet te worden.
Voeg de melk toe en kneed het deeg snel. Als het te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen.
Voeg de bessen toe aan het beslag en meng voorzichtig om ze gelijkmatig te verdelen.
Vorm broodjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de broodjes tot slot in met een losgeklopt ei. Zo krijgen ze een mooie kleur tijdens het bakken.
Bak ongeveer 20-25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, tot de broodjes mooi bruin zijn.
Laat de afgewerkte broodjes afkoelen op de bakplaat.