ADVERTENTIE

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken zijn een smakelijk en gezond alternatief voor traditionele pannenkoeken. Het boekweitmeel geeft ze een unieke, nootachtige smaak, en de toevoeging van kwark en vers fruit maakt ze vullend en vol vitaminen. Perfect voor het ontbijt of een lichte middag snack.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Taart

  • 200 g Boekweitmeel Toegevoegd aan
  • 500 ml Melk Toegevoegd aan
  • 2 pcs Eieren Toegevoegd aan
  • 1 knijpen Gereedschap Toegevoegd aan

Vulling

  • 200 g Kwark Toegevoegd aan
  • 2 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 pcs banaan Toegevoegd aan
  • 150 g Verse bosvruchten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

In een kom mengen we boekweitmeel, eieren, een snufje zout en melk. We mixen tot we een glad deeg krijgen.

2. Stap

We verwarmen wat olie in een koekenpan en gieten dan een dunne laag beslag. We bakken de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

3. Stap

Ondertussen bereiden we de vulling voor. We mengen de kwark met honing tot een uniforme massa. We snijden de banaan in plakjes en wassen de bessen.

4. Stap

Op elke pannenkoek smeren we kwarkmassa uit, leggen we bananenschijfjes en bessen. We rollen de pannenkoeken op en dienen ze op. Eet smakelijk!

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken zijn een smakelijk en gezond alternatief voor traditionele pannenkoeken. Het boekweitmeel geeft ze een unieke, nootachtige smaak, en de toevoeging van kwark en vers fruit maakt ze vullend en vol vitaminen. Perfect voor het ontbijt of een lichte middag snack.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

In een kom mengen we boekweitmeel, eieren, een snufje zout en melk. We mixen tot we een glad deeg krijgen.

2. Stap

We verwarmen wat olie in een koekenpan en gieten dan een dunne laag beslag. We bakken de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

3. Stap

Ondertussen bereiden we de vulling voor. We mengen de kwark met honing tot een uniforme massa. We snijden de banaan in plakjes en wassen de bessen.

4. Stap

Op elke pannenkoek smeren we kwarkmassa uit, leggen we bananenschijfjes en bessen. We rollen de pannenkoeken op en dienen ze op. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Taart
200 g
Boekweitmeel
500 ml
Melk
2 pcs
Eieren
1 knijpen
Gereedschap
Vulling
200 g
Kwark
2 lepels
Honing
1 pcs
banaan
150 g
Verse bosvruchten