Boekweitpannenkoeken
Boekweitpannenkoeken zijn een smakelijk en gezond alternatief voor traditionele pannenkoeken. Het boekweitmeel geeft ze een unieke, nootachtige smaak, en de toevoeging van kwark en vers fruit maakt ze vullend en vol vitaminen. Perfect voor het ontbijt of een lichte middag snack.
Ingrediënten
Taart
- 200 g Boekweitmeel
- 500 ml Melk
- 2 pcs Eieren
- 1 knijpen Gereedschap
Vulling
- 200 g Kwark
- 2 lepels Honing
- 1 pcs banaan
- 150 g Verse bosvruchten
Laatste folders
Procedure
In een kom mengen we boekweitmeel, eieren, een snufje zout en melk. We mixen tot we een glad deeg krijgen.
We verwarmen wat olie in een koekenpan en gieten dan een dunne laag beslag. We bakken de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Ondertussen bereiden we de vulling voor. We mengen de kwark met honing tot een uniforme massa. We snijden de banaan in plakjes en wassen de bessen.
Op elke pannenkoek smeren we kwarkmassa uit, leggen we bananenschijfjes en bessen. We rollen de pannenkoeken op en dienen ze op. Eet smakelijk!