:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/ZwDz6pwmyiToPI1rZF_w/91b7acd2b699ee1e0177156f36640a.jpeg)
Bron :: razmarinka from Getty Images
Bloemkoolpuree
Recept voor bloemkoolpuree, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 1 stuk Grote bloemkool
- 2 kruidnagel Knoflook
- 50 ml Kookroom
- 2 el Boter
- Zout en zwarte peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Breng in een pan het water aan de kook, breng het op smaak met zout en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 15 minuten of tot de bloemkool zacht is. Ik test altijd met een vork - als de bloemkool zacht is, haal ik hem uit het water.
Pel en pers de knoflook. Meng de room met de boter en de knoflook in een klein steelpannetje, laat even pruttelen en zet dan apart.
Giet de zachte bloemkool af en doe in een blender met de roomsaus. Blend tot je een gladde puree hebt. Ik hou ervan dat mijn puree zacht en glad is, dus ik blend vrij lang.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Bloemkoolpuree
Recept voor bloemkoolpuree, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Breng in een pan het water aan de kook, breng het op smaak met zout en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 15 minuten of tot de bloemkool zacht is. Ik test altijd met een vork - als de bloemkool zacht is, haal ik hem uit het water.
Pel en pers de knoflook. Meng de room met de boter en de knoflook in een klein steelpannetje, laat even pruttelen en zet dan apart.
Giet de zachte bloemkool af en doe in een blender met de roomsaus. Blend tot je een gladde puree hebt. Ik hou ervan dat mijn puree zacht en glad is, dus ik blend vrij lang.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Hoe heb je dit recept gemaakt?