ADVERTENTIE

Bron :: razmarinka from Getty Images

Bloemkoolpuree

Recept voor bloemkoolpuree, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Grote bloemkool Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 50 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Boter Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Breng in een pan het water aan de kook, breng het op smaak met zout en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 15 minuten of tot de bloemkool zacht is. Ik test altijd met een vork - als de bloemkool zacht is, haal ik hem uit het water.

2. Stap

Pel en pers de knoflook. Meng de room met de boter en de knoflook in een klein steelpannetje, laat even pruttelen en zet dan apart.

3. Stap

Giet de zachte bloemkool af en doe in een blender met de roomsaus. Blend tot je een gladde puree hebt. Ik hou ervan dat mijn puree zacht en glad is, dus ik blend vrij lang.

4. Stap

Breng op smaak met zout en zwarte peper.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bloemkoolpuree

Recept voor bloemkoolpuree, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

25
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Breng in een pan het water aan de kook, breng het op smaak met zout en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 15 minuten of tot de bloemkool zacht is. Ik test altijd met een vork - als de bloemkool zacht is, haal ik hem uit het water.

2. Stap

Pel en pers de knoflook. Meng de room met de boter en de knoflook in een klein steelpannetje, laat even pruttelen en zet dan apart.

3. Stap

Giet de zachte bloemkool af en doe in een blender met de roomsaus. Blend tot je een gladde puree hebt. Ik hou ervan dat mijn puree zacht en glad is, dus ik blend vrij lang.

4. Stap

Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Ingrediënten
1 stuk
Grote bloemkool
2 kruidnagel
Knoflook
50 ml
Kookroom
2 el
Boter
Zout en zwarte peper naar smaak