ADVERTENTIE

Bloemkoolpannenkoeken met kaas

Krokante bloemkoolpannenkoeken met kaas zijn de ideale keuze voor een snelle en gezonde lunch of diner. Ze zijn eenvoudig te bereiden en het resultaat is het waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk bloemkool Toegevoegd aan
  • 100 g geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 120 g grof meel Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 theelepels olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We maken de bloemkool schoon en snijden deze in kleinere stukjes. We pellen de ui en knoflook en hakken ze fijn.

2. Stap

We stoppen de bloemkool in de blender en mixen het fijn, zodat het de consistentie van rijst heeft. We voegen gehakte ui en knoflook toe aan het mengsel.

3. Stap

Voeg geraspte kaas, eieren, meel, zout en peper toe aan de mix. Meng het mengsel goed.

4. Stap

Verhit de olijfolie in een pan. Met een lepel, haal de bloemkoolmassa uit en maak een pannenkoek. Bak aan beide kanten goudbruin.

ADVERTENTIE
5. Stap

We serveren de pannenkoeken heet. We kunnen ze alleen serveren of met je favoriete saus.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Bloemkoolpannenkoeken met kaas

Krokante bloemkoolpannenkoeken met kaas zijn de ideale keuze voor een snelle en gezonde lunch of diner. Ze zijn eenvoudig te bereiden en het resultaat is het waard.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We maken de bloemkool schoon en snijden deze in kleinere stukjes. We pellen de ui en knoflook en hakken ze fijn.

2. Stap

We stoppen de bloemkool in de blender en mixen het fijn, zodat het de consistentie van rijst heeft. We voegen gehakte ui en knoflook toe aan het mengsel.

3. Stap

Voeg geraspte kaas, eieren, meel, zout en peper toe aan de mix. Meng het mengsel goed.

4. Stap

Verhit de olijfolie in een pan. Met een lepel, haal de bloemkoolmassa uit en maak een pannenkoek. Bak aan beide kanten goudbruin.

5. Stap

We serveren de pannenkoeken heet. We kunnen ze alleen serveren of met je favoriete saus.

Ingrediënten
1 stuk
bloemkool
100 g
geraspte kaas
2 stuk
Eieren
120 g
grof meel
1 stuk
De Ui
2 kruidnagel
knoflook
1 theelepel
zout
1 theelepel
Zwarte peper
2 theelepels
olijfolie