Bron :: HoaLuu from Pixabay
Beste zelfgemaakte pizza
Recept voor de beste zelfgemaakte pizza die je zult liefhebben. Met dit recept kun je experimenteren, je favoriete ingrediënten toevoegen en je eigen perfecte pizza maken!
Ingrediënten
Vaak
- 200 g gewoon meel
- 1 stuk Droge gist
- 1 Artikel zout
- 2 Artikel olijfolie
- 125 ml Warm water
Inhoud
- 200 g mozzarella
- 200 g tomatenpuree
- Tomaten
- 100 g ham
- 12 stuk zwarte olijven
- 1 Artikel basilicum
Laatste folders
Procedure
Bereiding van het deeg: Meng de droge ingrediënten in een kom. Maak een kuiltje in het midden, giet er de olie in en voeg geleidelijk het warme water toe via dit kuiltje. Kneed het deeg en laat het 40 minuten rijzen op een warme plek.
Voorbereiding van de vulling: snijd de tomaat, ham in kleine blokjes en de mozzarella in plakjes. Laat de olijven heel of snijd ze in ringen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlakte tot ongeveer 5 mm dik.
4. Verplaats vaak naar een bakplaat bedekt met bakpapier, bestrijk hem met tomatenpuree, voeg ham, tomaten, olijven toe en bestrooi met zout en basilicum.
5. Bak de pizza 15 - 20 minuten, of totdat de bodem van de pizza mooi knapperig is en de kaas is gesmolten.