Bron :: Freepik
Beste Gemberkoekjes Ooit
Heerlijke en pittige gemberkoekjes, perfect voor de feestdagen of elke keer dat je een zoete traktatie nodig hebt. Gemaakt met gekonfijte gember, deze koekjes hebben een heerlijke kick.
Ingrediënten
- 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel bakpoeder
- 1⁄2 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen gember
- 1⁄2 theelepel Gemalen kaneel
- 1⁄4 Kop Gekonfijte gember, fijngehakt
- 3⁄4 Kop Ongezouten boter, kamertemperatuur
- 1 Kop Kristalsuiker
- 1 Groot ei
- 1⁄4 Kop Melasse
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 350 graden (175 graden Celsius). Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
In een grote kom, klop samen bloem, baksoda, zout, gemalen gember en kaneel.
Klop in een aparte kom de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Klop daarna het ei erdoor, gevolgd door de melasse, tot het net gecombineerd is.
Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte, meng net tot het geïncorporeerd is. Vouw de gehakte gekonfijte gember erdoor.
Rol het deeg tot ballen van 2,5 cm, rol ze vervolgens in kristalsuiker. Plaats ze ongeveer 5 cm uit elkaar op de voorbereide bakplaten.
Bak ongeveer 10-12 minuten of tot de koekjes opgeblazen en licht goudkleurig zijn. Ze zullen zacht zijn als ze uit de oven komen, maar worden steviger naarmate ze afkoelen. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.