ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Beste Gemberkoekjes Ooit

Heerlijke en pittige gemberkoekjes, perfect voor de feestdagen of elke keer dat je een zoete traktatie nodig hebt. Gemaakt met gekonfijte gember, deze koekjes hebben een heerlijke kick.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24
  • 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen gember Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 14 Kop Gekonfijte gember, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 34 Kop Ongezouten boter, kamertemperatuur Toegevoegd aan
  • 1 Kop Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 Groot ei Toegevoegd aan
  • 14 Kop Melasse Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 350 graden (175 graden Celsius). Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Stap

In een grote kom, klop samen bloem, baksoda, zout, gemalen gember en kaneel.

3. Stap

Klop in een aparte kom de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Klop daarna het ei erdoor, gevolgd door de melasse, tot het net gecombineerd is.

4. Stap

Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte, meng net tot het geïncorporeerd is. Vouw de gehakte gekonfijte gember erdoor.

5. Stap

Rol het deeg tot ballen van 2,5 cm, rol ze vervolgens in kristalsuiker. Plaats ze ongeveer 5 cm uit elkaar op de voorbereide bakplaten.

6. Stap

Bak ongeveer 10-12 minuten of tot de koekjes opgeblazen en licht goudkleurig zijn. Ze zullen zacht zijn als ze uit de oven komen, maar worden steviger naarmate ze afkoelen. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten