Bron :: Freepik
Best Ever Lemon Meringue Cheesecake
Het maken van deze Lemon Meringue Cheesecake is net zo heerlijk als het opeten ervan.
Ingrediënten
Voor de korst:
- 11⁄2 kopjes Graham cracker kruimels
- 1⁄2 Kop Ongezouten boter, gesmolten
- 1⁄4 Kop kristalsuiker
Voor de cheesecake:
- 3 blokkeert Roomkaas, verzacht
- 1 Kop kristalsuiker
- 1 theelepel Vanille-extract
- 3 Eieren
- 1 Kop zure room
- Zest en sap van twee citroenen
Voor de lemon curd:
- 1⁄2 Kop citroensap
- 2 lepels Citroenzeste
- 1⁄2 Kop suiker
- 4 Eidooiers
Voor de meringue:
- 4 eiwitten
- 1 Kop kristalsuiker
- 1⁄2 theelepel Room van tandsteen
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van de oven op 160°C. Meng de graham cracker kruimels, gesmolten boter en suiker voor de korst in een kom. Druk dit mengsel in de bodem van een 9-inch springvorm. Bak 10 minuten en zet het dan opzij.
Voor de cheesecake moet je ervoor zorgen dat de roomkaas goed zacht is - dit verkleint de kans op klontjes. Meng de roomkaas, suiker en vanille-extract tot het glad en romig is. Voeg de eieren één voor één toe en mix ze tot ze net gemengd zijn - te hard kloppen kan leiden tot een gebarsten oppervlak. Eenmaal gecombineerd, spatel dan voorzichtig de zure room, citroenrasp en -sap erdoor. Giet dit over de afgekoelde korst.
Bak de cheesecake een uur. Zet de oven uit maar laat de cheesecake nog een uur staan met de deur dicht - dit verkleint de kans dat de cheesecake inzakt. Haal hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
Terwijl het afkoelt, maak je lemon curd. Meng het citroensap, de schil, de suiker en de eidooiers in een steelpan op middelhoog vuur. Roer constant tot het mengsel dikker wordt. Zeef het om klontjes te verwijderen - deze stap maakt je curd gladder. Laat het afkoelen en verdeel het dan over de afgekoelde cheesecake.
Klop voor de meringue de eiwitten, suiker en room van tandsteen op tot stijve pieken. Verdeel dit over de lemon curd.
Plaats de cheesecake onder de broiler tot de meringue lichtbruin is - let goed op om aanbranden te voorkomen. Laat ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast voor het serveren.