Bron :: Firn via iStockPhotos
Baumkuchenspitzen voor Kerstmis
Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 6 Eieren
- 250 g suiker
- 1 Pakket vanillesuiker
- 200 g Marsepeinpasta
- Zest van een biologische citroen
- 250 g verzachte boter
- 250 g Meel
- 1 Pakket bakpoeder
Voor het glazuur:
- 200 g bitterzoete chocolade
- 2 lepel kokosolie
Laatste folders
Procedure
1e Om de Baumkuchenspitzen te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 250 graden boven/onderwarmte. Vet dan een broodvorm in en zet deze aan de kant.
Daarna scheiden we de eieren. Ik doe dit altijd voorzichtig, omdat het eigeel een grote invloed heeft op de consistentie van het deeg.
Meng in een grote kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker. Kneed de marsepeinpasta erdoor (een kleine tip: als de marsepein te hard is, kun je deze van tevoren een beetje opwarmen). Voeg dan de citroenschil en de zacht geworden boter toe en meng alles goed door elkaar.
Meng in de volgende stap de bloem en het bakpoeder en zeef dit geleidelijk door het eimengsel om grote klonters te voorkomen.
Klop nu de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het beslag.
Nu is het tijd voor de lagen: Giet ongeveer 2 el van ons beslag in de voorbereide broodvorm en verdeel het gelijkmatig. Herhaal dit proces ongeveer 10-12 keer en bak de cake 3-4 minuten per laag.
Als er geen beslag meer over is, haal je de cake uit de oven en laat je hem goed afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade boven een bain-marie. Als de cake is afgekoeld en omgedraaid, snijd je hem in blokjes. Doop deze blokjes in de gesmolten chocolade en laat ze uitlekken op een rooster. Onze heerlijke feestelijke Baumkuchenspitzen zijn klaar!