Banaan-aardbei ijslolly's
Heb je ooit zelfgemaakte ijslolly's geprobeerd? Je kunt ze gemakkelijk zelf maken. En ook nog eens gezond, doordat je precies weet wat je erin stopt. Deze zijn met banaan en aardbei, maar het maakt niet uit als je geen verse aardbeien in huis hebt.
Ingrediënten
- 140 g Griekse yoghurt
- 1 stukjes banaan
- 15 g Aardbeienproteïne of gepureerde aardbeien
- 15 g Fruit aardbei banaan
Laatste folders
Procedure
Verpletter de gevriesdroogde vruchten fijn. Pureer of rasp de banaan fijn tot een puree. In een kom mengen we yoghurt, bananenpuree, proteïne en een deel van het gevriesdroogde fruit. We plaatsen de rest van het gevriesdroogde fruit op de bodem van de ijsvormen en bedekken het met de crème. Nivelleer het, vergeet niet om de stok toe te voegen en plaats het minstens 3 uur in de vriezer. Na het uit de vriezer te hebben gehaald, kunnen we het druppelen of in gesmolten chocolade bedekken, maar dat is niet nodig. Als je geen ijsvormpjes hebt, kun je ook siliconen muffinvormpjes gebruiken 😊