Bron :: Pixabay : 5598375
Bak custard croissants in slechts 20 minuten
De puddingcakejes zijn een echte traktatie. Ik heb ze afgelopen kerst gemaakt en ze waren een grote hit bij mijn familie. Ze zijn makkelijk te maken en duren maar 20 minuten. Ze zijn vochtig, zoet en absoluut onweerstaanbaar. Ik raad je aan dit recept eens te proberen - je zult zeker niet teleurgesteld zijn!
Ingrediënten
- 200 Gram Meel
- 80 Gram suiker
- 1 Pakket vanillesuiker
- 2 dooier
- 150 g Boter (zacht)
- 1 Pakket vanille custardpoeder
- 50 Gram bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Om het custardpoeder recept te bakken, verwarm je de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Controleer de exacte temperatuur met een oventhermometer om er zeker van te zijn dat je oven niet te warm of te koud is.
Meng in een grote kom de bloem, suiker, vanillesuiker en custardpoeder.
Voeg de zachte boter en eidooiers toe en meng goed. Ik gebruik graag een elektrische handmixer om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en leg het ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Vorm nu van het gekoelde deeg kleine croissants en verdeel ze gelijkmatig over de voorbereide bakplaat.
Bak ze ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Houd ze vanaf minuut 10 goed in de gaten om te zorgen dat ze niet verbranden.
Laat de custard croissants kort afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.