ADVERTENTIE

Appeltaart met noten

De geur van appels, noten en kaneel mag niet ontbreken in de komende herfst. Bak deze heerlijke taart zelf.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

Vaak

  • 25 dkg Halfgrove mout Toegevoegd aan
  • 25 dkg Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 10 dkg Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 10 dkg Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 20 dkg Boter Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Bakpoeder Toegevoegd aan
  • citroenschil Toegevoegd aan

Inhoud

  • 6 stukjes grotere appels Toegevoegd aan
  • 10 dkg Gehakte walnoten van lichtfruit Toegevoegd aan
  • 1 stukjes kaneelsuiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We mengen alle ingrediënten voor het deeg, dat we minstens een half uur in de koelkast laten rusten. Vervolgens verdelen we het deeg in tweeën. We rollen elk van hen uit tot een rechthoek van ongeveer 20x30 cm.

2. Stap

We raspen de appels, persen het sap eruit en voegen gemalen noten, kaneelsuiker en vanillesuiker toe. We leggen het op de eerste laag deeg en strijken het gelijkmatig uit. We bedekken het met de tweede laag deeg en prikken het met een vork. We drukken de randen aan. Bakken gedurende 35 minuten op 180°C.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image skatulkavkuchyni

Appeltaart met noten

De geur van appels, noten en kaneel mag niet ontbreken in de komende herfst. Bak deze heerlijke taart zelf.

45
Notulen
16
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We mengen alle ingrediënten voor het deeg, dat we minstens een half uur in de koelkast laten rusten. Vervolgens verdelen we het deeg in tweeën. We rollen elk van hen uit tot een rechthoek van ongeveer 20x30 cm.

2. Stap

We raspen de appels, persen het sap eruit en voegen gemalen noten, kaneelsuiker en vanillesuiker toe. We leggen het op de eerste laag deeg en strijken het gelijkmatig uit. We bedekken het met de tweede laag deeg en prikken het met een vork. We drukken de randen aan. Bakken gedurende 35 minuten op 180°C.

Ingrediënten
Vaak
25 dkg
Halfgrove mout
25 dkg
Gladde bloem
10 dkg
Poedersuiker
10 dkg
Kristalsuiker
20 dkg
Boter
2 stukjes
Eieren
1 stukjes
Bakpoeder
citroenschil
Inhoud
6 stukjes
grotere appels
10 dkg
Gehakte walnoten van lichtfruit
1 stukjes
kaneelsuiker
1 stukjes
vanillesuiker