Bron :: ALLEKO via iStockPhotos
Appelcidertaart bakken
Deze appelcidertaart is een echt hoogtepunt onder mijn bakrecepten. Niet alleen vanwege het speciale ingrediënt - de appelcider - maar ook omdat hij ongelooflijk vochtig en lekker is. Ik heb deze cake al heel vaak gemaakt voor verschillende gelegenheden en het is altijd een echte blikvanger geweest.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 g boter
- 200 g suiker
- 4 Eieren
- 1 Knijpen zout
- 300 g Meel
- 2 TL bakpoeder
- 200 ml Appelcider
Voor de topping:
- 500 g Appel
- 2 eetlepel suiker
- 1 TL Kaneel
- 50 g amandelschijfjes
Laatste folders
Procedure
Om de appelcidertaart te bakken, klop je eerst de boter samen met de suiker. Ik raad aan om voor deze stap een handmixer te gebruiken om een perfect romige consistentie te krijgen.
Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel en meng goed. Voeg ook het zout toe.
Meng de bloem en het bakpoeder en roer afwisselend met de cider door het beslag. Ik heb gemerkt dat het zorgvuldig zeven van de bloem echt een verschil maakt - het maakt het deeg veel luchtiger en lichter.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm (diameter ongeveer 26 cm) en strijk glad.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng met suiker en kaneel en verdeel over het deeg. De amandelschilfers mogen hier niet ontbreken - ze geven de taart net dat beetje extra en zorgen voor een heerlijk knapperige topping.
Bak de appelciderkoek ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven-/onderwarmte). Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de cake niet te donker wordt.