:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/Qxng_JwPzT-W2fQJbG4e/549ff264cfa4777f40734e1da8a8b3.jpeg)
Appelbroodpudding
Uitstekend
Ingrediënten
- 500 g Kerstbrood
- 1 ei
- 95 kristalsuiker
- 25 g Gesmolten boter
- 100 ml melk
- 200 ml kookroom
- 500 g Magere kwark
- 3 dooier
- 50 g bloemsuiker
- 3 stuk Appel
- 1 vanillesuiker
- 2 en Kaneel
- 3 eiwitten
Laatste folders
Procedure
Meng 1 ei, 1 dooier, 25g suiker, 25g boter, room en melk. Snijd de kerststol in kleine stukjes en week deze grondig in het voorbereide mengsel. Bereid de kwarklaag voor. Meng de twee dooiers met poedersuiker en voeg de kwark toe. Rasp voor het appeltaartdeel alleen de appels en meng vanillesuiker en kaneel erdoor. Leg een laag geweekte kerststol op de bodem van de ovenschaal. Voeg een laag appels toe, gebruik alle appels. Daar bovenop een dunne laag kwark, dan weer de kerststol, de rest van de kwark en opnieuw de kerststol. Bak gedurende 35 minuten op 160°C. Klop ondertussen het eiwit stijf met 70g suiker. Voeg het eiwit toe aan de gebakken broodpudding en laat nog 10 minuten bakken op 180°C.
Eet smakelijk vrienden!
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Appelbroodpudding
Uitstekend
Meng 1 ei, 1 dooier, 25g suiker, 25g boter, room en melk. Snijd de kerststol in kleine stukjes en week deze grondig in het voorbereide mengsel. Bereid de kwarklaag voor. Meng de twee dooiers met poedersuiker en voeg de kwark toe. Rasp voor het appeltaartdeel alleen de appels en meng vanillesuiker en kaneel erdoor. Leg een laag geweekte kerststol op de bodem van de ovenschaal. Voeg een laag appels toe, gebruik alle appels. Daar bovenop een dunne laag kwark, dan weer de kerststol, de rest van de kwark en opnieuw de kerststol. Bak gedurende 35 minuten op 160°C. Klop ondertussen het eiwit stijf met 70g suiker. Voeg het eiwit toe aan de gebakken broodpudding en laat nog 10 minuten bakken op 180°C.
Eet smakelijk vrienden!
Hoe heb je dit recept gemaakt?