ADVERTENTIE

Appelbroodpudding

Uitstekend

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
9
  • 500 g Kerstbrood Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 95 kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 25 g Gesmolten boter Toegevoegd aan
  • 100 ml melk Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 500 g Magere kwark Toegevoegd aan
  • 3 dooier Toegevoegd aan
  • 50 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 3 stuk Appel Toegevoegd aan
  • 1 vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 2 en Kaneel Toegevoegd aan
  • 3 eiwitten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

Meng 1 ei, 1 dooier, 25g suiker, 25g boter, room en melk. Snijd de kerststol in kleine stukjes en week deze grondig in het voorbereide mengsel. Bereid de kwarklaag voor. Meng de twee dooiers met poedersuiker en voeg de kwark toe. Rasp voor het appeltaartdeel alleen de appels en meng vanillesuiker en kaneel erdoor. Leg een laag geweekte kerststol op de bodem van de ovenschaal. Voeg een laag appels toe, gebruik alle appels. Daar bovenop een dunne laag kwark, dan weer de kerststol, de rest van de kwark en opnieuw de kerststol. Bak gedurende 35 minuten op 160°C. Klop ondertussen het eiwit stijf met 70g suiker. Voeg het eiwit toe aan de gebakken broodpudding en laat nog 10 minuten bakken op 180°C.

2. Stap

Eet smakelijk vrienden!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten