ADVERTENTIE

Bron :: iko636 from Getty Images Pro

Appel sandwich

Recept voor gebakken appelsandwich, geschikt voor het ontbijt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 1 kg Appels Toegevoegd aan
  • 500 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 200 g Suiker Toegevoegd aan
  • 1 bal Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 4 stuk ei Toegevoegd aan
  • 2 lepels Vanille-extract Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.

2. Stap

Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg vervolgens de melk, het ei en het vanille-extract toe aan het mengsel en meng tot er een glad deeg ontstaat.

3. Stap

Het beslag moet dik genoeg zijn om de appels in te doen, dus voeg indien nodig een beetje bloem toe. Roer de appels voorzichtig door het beslag om te voorkomen dat ze barsten.

4. Stap

Giet het beslag in een ovenschaal en plaats in een voorverwarmde oven. Bak ongeveer 45-50 minuten tot het een mooie gouden kleur heeft.

5. Stap

Laat de sandwich volledig afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt, zodat de smaken goed combineren en hun vorm beter behouden.

6. Stap

Als je wilt, kun je het brood afwerken met suikerglazuur.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten