ADVERTENTIE

Bron :: Lesyy from Getty Images Pro

Ananas Taart met Kokosnoot

Recept voor een delicate ananastaart, bestrooid met kokos.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor op de carrosserie:

  • 5 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 5 el Warm water Toegevoegd aan
  • 180 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 2 el Olie Toegevoegd aan
  • 150 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 50 g Geraspte kokos Toegevoegd aan
  • 1 bal Bakpoeder Toegevoegd aan

Voor de room:

  • 15 g Poeder gelatine Toegevoegd aan
  • Ananascompote Toegevoegd aan
  • 3 mokken Yoghurt Toegevoegd aan
  • 9 el Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 1 el Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 250 ml Geslagen room Toegevoegd aan
  • geraspte kokos Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Klop de eieren tot schuim, voeg er water aan toe en ga verder met kloppen.

2. Stap

We voegen geleidelijk suiker, vanille-extract toe en gieten tenslotte de olie erbij.

3. Stap

Meng het meel met de kokosnoot en het bakpoeder.

4. Stap

Meng alles samen en giet het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

ADVERTENTIE
5. Stap

We bakken vaak ongeveer 30 minuten op 180 °C. Na het bakken laten we het afkoelen en snijden we het in 3 gelijke borden.

6. Stap

U bereidt de room door de gelatine te laten zwellen in 3 eetlepels ananassap uit blik.

7. Stap

Verwarm vervolgens nog 4 eetlepels ananassap en los de gezwollen gelatine erin op.

8. Stap

In een kom mengen we yoghurt met poedersuiker en voegen we de gelatinemix en het vanille-extract toe terwijl we blijven roeren. We kloppen de room en mengen deze voorzichtig door het mengsel.

ADVERTENTIE
9. Stap

Laat de ananascompote uitlekken en snij de ananas in kleinere stukjes.

10. Stap

Leg de eerste laag van de cake op een bakplaat, smeer het in met room en bestrooi het met stukjes ananas. Ga verder met de tweede laag. Eindig de taart met de derde laag en smeer de bovenkant in met room. Laat de taart hard worden.

11. Stap

Klop uiteindelijk de resterende room op en smeer de taart in met de geklopte room en bestrooi met kokosnoot.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Ananas Taart met Kokosnoot

Recept voor een delicate ananastaart, bestrooid met kokos.

90
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Klop de eieren tot schuim, voeg er water aan toe en ga verder met kloppen.

2. Stap

We voegen geleidelijk suiker, vanille-extract toe en gieten tenslotte de olie erbij.

3. Stap

Meng het meel met de kokosnoot en het bakpoeder.

4. Stap

Meng alles samen en giet het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

5. Stap

We bakken vaak ongeveer 30 minuten op 180 °C. Na het bakken laten we het afkoelen en snijden we het in 3 gelijke borden.

6. Stap

U bereidt de room door de gelatine te laten zwellen in 3 eetlepels ananassap uit blik.

7. Stap

Verwarm vervolgens nog 4 eetlepels ananassap en los de gezwollen gelatine erin op.

8. Stap

In een kom mengen we yoghurt met poedersuiker en voegen we de gelatinemix en het vanille-extract toe terwijl we blijven roeren. We kloppen de room en mengen deze voorzichtig door het mengsel.

9. Stap

Laat de ananascompote uitlekken en snij de ananas in kleinere stukjes.

10. Stap

Leg de eerste laag van de cake op een bakplaat, smeer het in met room en bestrooi het met stukjes ananas. Ga verder met de tweede laag. Eindig de taart met de derde laag en smeer de bovenkant in met room. Laat de taart hard worden.

11. Stap

Klop uiteindelijk de resterende room op en smeer de taart in met de geklopte room en bestrooi met kokosnoot.

Ingrediënten
Voor op de carrosserie:
5 stuk
Eieren
5 el
Warm water
180 g
Poedersuiker
1 Artikel
Vanille-extract
2 el
Olie
150 g
Glad meel
50 g
Geraspte kokos
1 bal
Bakpoeder
Voor de room:
15 g
Poeder gelatine
Ananascompote
3 mokken
Yoghurt
9 el
Poedersuiker
1 el
Vanille-extract
250 ml
Geslagen room
geraspte kokos