Bron :: Lesyy from Getty Images Pro
Ananas Taart met Kokosnoot
Recept voor een delicate ananastaart, bestrooid met kokos.
Ingrediënten
Voor op de carrosserie:
- 5 stuk Eieren
- 5 el Warm water
- 180 g Poedersuiker
- 1 Artikel Vanille-extract
- 2 el Olie
- 150 g Glad meel
- 50 g Geraspte kokos
- 1 bal Bakpoeder
Voor de room:
- 15 g Poeder gelatine
- Ananascompote
- 3 mokken Yoghurt
- 9 el Poedersuiker
- 1 el Vanille-extract
- 250 ml Geslagen room
- geraspte kokos
Laatste folders
Procedure
Klop de eieren tot schuim, voeg er water aan toe en ga verder met kloppen.
We voegen geleidelijk suiker, vanille-extract toe en gieten tenslotte de olie erbij.
Meng het meel met de kokosnoot en het bakpoeder.
Meng alles samen en giet het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
We bakken vaak ongeveer 30 minuten op 180 °C. Na het bakken laten we het afkoelen en snijden we het in 3 gelijke borden.
U bereidt de room door de gelatine te laten zwellen in 3 eetlepels ananassap uit blik.
Verwarm vervolgens nog 4 eetlepels ananassap en los de gezwollen gelatine erin op.
In een kom mengen we yoghurt met poedersuiker en voegen we de gelatinemix en het vanille-extract toe terwijl we blijven roeren. We kloppen de room en mengen deze voorzichtig door het mengsel.
Laat de ananascompote uitlekken en snij de ananas in kleinere stukjes.
Leg de eerste laag van de cake op een bakplaat, smeer het in met room en bestrooi het met stukjes ananas. Ga verder met de tweede laag. Eindig de taart met de derde laag en smeer de bovenkant in met room. Laat de taart hard worden.
Klop uiteindelijk de resterende room op en smeer de taart in met de geklopte room en bestrooi met kokosnoot.