Abrikozen kwarktaart
Ingrediënten
- 2 mokken Ik gebruikte speltbloem in plaats van gewone bloem
- 1⁄3 Een kopje rietsuiker
- 1⁄2 mok Gesmolten boter of kokosolie
- 1 mok Volle melk
- 1 lepel Theebakingsoda's
- 200 g Vers kruiden de kwark
- Abrikozen
- vanille Bourbon suiker aan de top
- 2 Eieren
Laatste folders
Procedure
Ik heb een vorm met een diameter van 27cm gebruikt.
Als maatbeker heb ik een beker van 200ml gebruikt.
We scheiden het eiwit van de dooiers en kloppen het eiwit tot stijf schuim.
We mengen de dooiers met suiker, voegen gesmolten boter en melk toe en kloppen het op.
Voeg daarna de bloem, bakpoeder toe en klop het opnieuw.
We voegen kwark toe en roeren het met de hand. En aan het einde mengen we sneeuw en roeren we alles grondig.
We zetten het vaak in de vorm die we hebben bekleed met bakpapier.
Vaak is het dikker we helpen onszelf met een garde.
We bestrooien de top met fruit, suiker en plaatsen het in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 180/30 minuten of tot goudbruin naar behoefte. (proef met een tandenstoker)
We halen het eruit, laten het afkoelen en kunnen de bovenkant bestrooien met poedersuiker.
Eet smakelijk!