Aardbeien verfrissende taart
Vandaag heb ik voor jullie een aardbeientaart gemaakt die iedereen zeker zal beheersen. Ik geef toe, ik heb mijn recept voor een ongebakken biscuittaart opgegraven en de biscuitjes vervangen door een zachte en luchtige korst. De taart bevat een heerlijke aardbeienvulling.
Ingrediënten
Op de weg:
- 4 stuk ei
- 165 g griessuiker
- 4 eetlepel plantaardige olie
- 180 g gewoon meel
- 1 el vanillepasta
Voor de room:
- 400 ml slagroom
- 300 g zure room
- 2 eetlepel vanillesuiker
- 1 Artikel citroenschil
Voor het fruitgedeelte:
- 200 g Aardbeienpuree
- 1 stukjes Taartgelei rood
Voor decoratie:
- 200 g Aardbei
- munt
Laatste folders
Procedure
We bereiden vaak voor door het eiwit van de dooiers te scheiden. We voegen suiker en zout toe aan het eiwit en kloppen tot stijve pieken. We voegen dooiers gemengd met olie toe, kloppen vanille pasta in en ten slotte mengen we gezeefde bloem erdoorheen. We bakken in een 19 cm bakblik, dat is bekleed met bakpapier en de randen zijn ingevet met boter. Temperatuur 180 graden 45 minuten in de modus boven-onder verwarming. Na het bakken van de cake delen we het in 2 delen.
We bereiden de room door geklopte slagroom te mengen met 3PL vanillesuiker en de andere ingrediënten. En geleidelijk brengen we het aan op de lichamen met behulp van een decoratieve zak, waarbij we tussen de lagen gesneden aardbeien toevoegen. Voor de 2e verdieping van de taart bereiden we een fruitvulling volgens de instructies op de verpakking van de taartgelei, waar we in plaats van een deel van het water aardbeienpuree toevoegen.
TIP: We kunnen ook ander seizoensfruit gebruiken en als we tijd willen besparen - in plaats van de korst gebruiken we biscuits of andere koekjes.