ADVERTENTIE

Aardbeien verfrissende taart

Vandaag heb ik voor jullie een aardbeientaart gemaakt die iedereen zeker zal beheersen. Ik geef toe, ik heb mijn recept voor een ongebakken biscuittaart opgegraven en de biscuitjes vervangen door een zachte en luchtige korst. De taart bevat een heerlijke aardbeienvulling.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

Op de weg:

  • 4 stuk ei Toegevoegd aan
  • 165 g griessuiker Toegevoegd aan
  • 4 eetlepel plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 180 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 1 el vanillepasta Toegevoegd aan

Voor de room:

  • 400 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 300 g zure room Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 Artikel citroenschil Toegevoegd aan

Voor het fruitgedeelte:

  • 200 g Aardbeienpuree Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Taartgelei rood Toegevoegd aan

Voor decoratie:

  • 200 g Aardbei Toegevoegd aan
  • munt Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

We bereiden vaak voor door het eiwit van de dooiers te scheiden. We voegen suiker en zout toe aan het eiwit en kloppen tot stijve pieken. We voegen dooiers gemengd met olie toe, kloppen vanille pasta in en ten slotte mengen we gezeefde bloem erdoorheen. We bakken in een 19 cm bakblik, dat is bekleed met bakpapier en de randen zijn ingevet met boter. Temperatuur 180 graden 45 minuten in de modus boven-onder verwarming. Na het bakken van de cake delen we het in 2 delen.

2. Stap

We bereiden de room door geklopte slagroom te mengen met 3PL vanillesuiker en de andere ingrediënten. En geleidelijk brengen we het aan op de lichamen met behulp van een decoratieve zak, waarbij we tussen de lagen gesneden aardbeien toevoegen. Voor de 2e verdieping van de taart bereiden we een fruitvulling volgens de instructies op de verpakking van de taartgelei, waar we in plaats van een deel van het water aardbeienpuree toevoegen.

3. Stap

TIP: We kunnen ook ander seizoensfruit gebruiken en als we tijd willen besparen - in plaats van de korst gebruiken we biscuits of andere koekjes.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image navar_daco

Aardbeien verfrissende taart

Vandaag heb ik voor jullie een aardbeientaart gemaakt die iedereen zeker zal beheersen. Ik geef toe, ik heb mijn recept voor een ongebakken biscuittaart opgegraven en de biscuitjes vervangen door een zachte en luchtige korst. De taart bevat een heerlijke aardbeienvulling.

70
Notulen
16
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We bereiden vaak voor door het eiwit van de dooiers te scheiden. We voegen suiker en zout toe aan het eiwit en kloppen tot stijve pieken. We voegen dooiers gemengd met olie toe, kloppen vanille pasta in en ten slotte mengen we gezeefde bloem erdoorheen. We bakken in een 19 cm bakblik, dat is bekleed met bakpapier en de randen zijn ingevet met boter. Temperatuur 180 graden 45 minuten in de modus boven-onder verwarming. Na het bakken van de cake delen we het in 2 delen.

2. Stap

We bereiden de room door geklopte slagroom te mengen met 3PL vanillesuiker en de andere ingrediënten. En geleidelijk brengen we het aan op de lichamen met behulp van een decoratieve zak, waarbij we tussen de lagen gesneden aardbeien toevoegen. Voor de 2e verdieping van de taart bereiden we een fruitvulling volgens de instructies op de verpakking van de taartgelei, waar we in plaats van een deel van het water aardbeienpuree toevoegen.

3. Stap

TIP: We kunnen ook ander seizoensfruit gebruiken en als we tijd willen besparen - in plaats van de korst gebruiken we biscuits of andere koekjes.

Ingrediënten
Op de weg:
4 stuk
ei
165 g
griessuiker
4 eetlepel
plantaardige olie
180 g
gewoon meel
1 el
vanillepasta
Voor de room:
400 ml
slagroom
300 g
zure room
2 eetlepel
vanillesuiker
1 Artikel
citroenschil
Voor het fruitgedeelte:
200 g
Aardbeienpuree
1 stukjes
Taartgelei rood
Voor decoratie:
200 g
Aardbei
munt