ADVERTENTIE

Bron :: eugena-klykova from Getty Images

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g aardappel Toegevoegd aan
  • 200 g yoghurt Toegevoegd aan
  • 4 Lepels Gehakte bieslook Toegevoegd aan
  • 1 stuk rode ui Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
  • 1 knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 knijpen Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Kook de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn, maar niet te zacht. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes.

2. Stap

Ondertussen, meng in een kom de yoghurt, mosterd, citroensap, gehakte bieslook, gesneden ui, zout en peper.

3. Stap

Voeg de aardappelen toe aan de kom met yoghurtsaus en meng voorzichtig zodat de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Voeg indien nodig meer zout en peper toe naar smaak.

4. Stap

Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast rusten om de smaken te vermengen voordat je het serveert.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Aardappelsalade met yoghurt en bieslook

Deze verfrissende en gezonde aardappelsalade met yoghurt en bieslook is ideaal voor de barbecue of als lichte lunch. Het zit vol smaak en is licht door het gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Kook de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn, maar niet te zacht. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes.

2. Stap

Ondertussen, meng in een kom de yoghurt, mosterd, citroensap, gehakte bieslook, gesneden ui, zout en peper.

3. Stap

Voeg de aardappelen toe aan de kom met yoghurtsaus en meng voorzichtig zodat de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Voeg indien nodig meer zout en peper toe naar smaak.

4. Stap

Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast rusten om de smaken te vermengen voordat je het serveert.

Ingrediënten
500 g
aardappel
200 g
yoghurt
4 Lepels
Gehakte bieslook
1 stuk
rode ui
1 Lepels
Mosterd
1 stuk
citroen
1 knijpen
zout
1 knijpen
Peper