ADVERTENTIE
Bron :: pixelshot from Canva
Aardappelpuree met doperwten
Het is een eenvoudig gerecht dat perfect is als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als snelle avondmaaltijd.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 kg Aardappel
- 1 kopje Bevroren erwten
- 2 plakken Boter
- 1⁄2 kopjes Melk
- 1 lepel Zouten
- 1⁄2 lepels Paprikapoeder gemalen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
35 min.
1. Stap
Maak in de eerste stap de aardappelen schoon en snijd ze in kleinere stukken. Doe de aardappelen in een pan met water en kook ze ongeveer 15 minuten.
2. Stap
Bereid ondertussen de doperwten terwijl de aardappelen koken. Diepvrieserwten zijn handig omdat ze niet klassiek geblancheerd hoeven te worden. Leg ze gewoon in een kom met warm water en laat ze ongeveer 10 minuten staan.
3. Stap
Als de aardappelen zacht zijn, giet ze dan af en houd ze apart. Gooi de boter in de pan, voeg de melk toe en stamp ze fijn.
4. Stap
Als de pap klaar is, voeg dan de erwten toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe.