:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/ty0Fl8LtvStuHh4TZPKU/82886fad988d2bbc8ce5ec0b02c9a6.jpeg)
Bron :: Pixabay: Lakeblog
Aardappelknoedels zoals bij oma
Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.
Ingrediënten
- 1 kilogram Aardappelen
- 2 Eetlepel boter
- 125 Gram Bloem
- 1 Stuk ei
- 1 Knijpen Nootmuskaat
- 1 Knijpen zout
Laatste folders
Procedure
Om aardappelklöße te bereiden, kook je de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn.
Als de aardappelen gekookt zijn, laat ze afkoelen en schil ze.
Rasp de aardappelen in een grote kom.
Voeg de boter, het meel, het ei, de nootmuskaat en het zout toe en meng alles goed.
Vorm de massa tot knoedels en kook ze in kokend water tot ze naar de oppervlakte komen.
Laat de aardappelknoedels uitlekken en serveer ze heet.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Aardappelknoedels zoals bij oma
Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.
Om aardappelklöße te bereiden, kook je de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn.
Als de aardappelen gekookt zijn, laat ze afkoelen en schil ze.
Rasp de aardappelen in een grote kom.
Voeg de boter, het meel, het ei, de nootmuskaat en het zout toe en meng alles goed.
Vorm de massa tot knoedels en kook ze in kokend water tot ze naar de oppervlakte komen.
Laat de aardappelknoedels uitlekken en serveer ze heet.
Hoe heb je dit recept gemaakt?