ADVERTENTIE
Bron :: Pixabay: Lakeblog
Aardappelknoedels zoals bij oma
Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 kilogram Aardappelen
- 2 Eetlepel boter
- 125 Gram Bloem
- 1 Stuk ei
- 1 Knijpen Nootmuskaat
- 1 Knijpen zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Om aardappelklöße te bereiden, kook je de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn.
2. Stap
Als de aardappelen gekookt zijn, laat ze afkoelen en schil ze.
3. Stap
Rasp de aardappelen in een grote kom.
4. Stap
Voeg de boter, het meel, het ei, de nootmuskaat en het zout toe en meng alles goed.
5. Stap
Vorm de massa tot knoedels en kook ze in kokend water tot ze naar de oppervlakte komen.
6. Stap
Laat de aardappelknoedels uitlekken en serveer ze heet.