ADVERTENTIE

Bron :: johannawnuk via Getty Images

Aardappelen in de schil met zelfgemaakte kruidenboter

Een eenvoudig, gezond en smakelijk gerecht dat uitstekend geschikt is als bijgerecht of hoofdgerecht. De zelfgemaakte kruidenboter geeft de aardappelen een bijzondere smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Gekookte aardappelen

  • 800 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 TL zout Toegevoegd aan

Kruidenboter

  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 2 lepel Gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, dille) Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Voor het recept van gekookte aardappelen met kruidenboter, eerst de aardappelen wassen, in een pot doen, bedekken met water en het zout toevoegen. Aan de kook laten komen en ongeveer 20 minuten laten sudderen op laag vuur, tot de aardappelen gaar zijn.

2. Stap

2. Smelt ondertussen de boter in een kleine pan. Voeg de gehakte kruiden, het zout en de peper toe en roer goed door.

3. Stap

3. Giet de gekookte aardappelen af en laat ze kort afkoelen. Trek dan de schil eraf en snijd de aardappelen doormidden.

4. Stap

4. Dien de gekookte aardappelen op op een serveerschaal en besprenkel ze royaal met de kruidenboter. Serveer direct.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Aardappelen in de schil met zelfgemaakte kruidenboter

Een eenvoudig, gezond en smakelijk gerecht dat uitstekend geschikt is als bijgerecht of hoofdgerecht. De zelfgemaakte kruidenboter geeft de aardappelen een bijzondere smaak.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

1. Voor het recept van gekookte aardappelen met kruidenboter, eerst de aardappelen wassen, in een pot doen, bedekken met water en het zout toevoegen. Aan de kook laten komen en ongeveer 20 minuten laten sudderen op laag vuur, tot de aardappelen gaar zijn.

2. Stap

2. Smelt ondertussen de boter in een kleine pan. Voeg de gehakte kruiden, het zout en de peper toe en roer goed door.

3. Stap

3. Giet de gekookte aardappelen af en laat ze kort afkoelen. Trek dan de schil eraf en snijd de aardappelen doormidden.

4. Stap

4. Dien de gekookte aardappelen op op een serveerschaal en besprenkel ze royaal met de kruidenboter. Serveer direct.

Ingrediënten
Gekookte aardappelen
800 g
Aardappelen
2 TL
zout
Kruidenboter
200 g
boter
2 lepel
Gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, dille)
1 Knijpen
zout
1 Knijpen
Peper