ADVERTENTIE

Bron :: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko

Aardappelballetjes

Aardappelballetjes zijn een van mijn favoriete gerechten. Ze zijn perfect als snack of als bijgerecht bij vlees of vis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 pcs Eieren Toegevoegd aan
  • 150 g Aardappelmeel Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Bakolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Was de aardappelen grondig, schil ze en kook ze zachtjes in gezouten water. Op basis van mijn ervaring raad ik aan de gekookte aardappelen te raspen op een fijnmazige rasp om er een glad aardappelmengsel van te maken.

2. Stap

Voeg de bloem en de eieren toe aan de afgekoelde aardappelen en meng alles goed door elkaar. Alles moet een elastische massa vormen die niet aan je handen plakt. Als het mengsel te plakkerig is, kun je meer bloem toevoegen.

3. Stap

Vorm kleine balletjes van het mengsel (ongeveer 2 cm in diameter). Dit gaat snel en gemakkelijk door je handen nat te maken met water.

4. Stap

Verhit de olie in een diepe pan en bak de broodjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Bak ze niet te lang, want dan kunnen ze te hard worden.

ADVERTENTIE
5. Stap

Zodra de balletjes gebakken zijn, haal je ze eruit met een schuimspaan en laat je ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Aardappelballetjes

Aardappelballetjes zijn een van mijn favoriete gerechten. Ze zijn perfect als snack of als bijgerecht bij vlees of vis.

90
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was de aardappelen grondig, schil ze en kook ze zachtjes in gezouten water. Op basis van mijn ervaring raad ik aan de gekookte aardappelen te raspen op een fijnmazige rasp om er een glad aardappelmengsel van te maken.

2. Stap

Voeg de bloem en de eieren toe aan de afgekoelde aardappelen en meng alles goed door elkaar. Alles moet een elastische massa vormen die niet aan je handen plakt. Als het mengsel te plakkerig is, kun je meer bloem toevoegen.

3. Stap

Vorm kleine balletjes van het mengsel (ongeveer 2 cm in diameter). Dit gaat snel en gemakkelijk door je handen nat te maken met water.

4. Stap

Verhit de olie in een diepe pan en bak de broodjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Bak ze niet te lang, want dan kunnen ze te hard worden.

5. Stap

Zodra de balletjes gebakken zijn, haal je ze eruit met een schuimspaan en laat je ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.

Ingrediënten
1 kg
Aardappelen
2 pcs
Eieren
150 g
Aardappelmeel
Zout en peper naar smaak
Bakolie