Bron :: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Aardappelballetjes
Aardappelballetjes zijn een van mijn favoriete gerechten. Ze zijn perfect als snack of als bijgerecht bij vlees of vis.
Ingrediënten
- 1 kg Aardappelen
- 2 pcs Eieren
- 150 g Aardappelmeel
- Zout en peper naar smaak
- Bakolie
Laatste folders
Procedure
Was de aardappelen grondig, schil ze en kook ze zachtjes in gezouten water. Op basis van mijn ervaring raad ik aan de gekookte aardappelen te raspen op een fijnmazige rasp om er een glad aardappelmengsel van te maken.
Voeg de bloem en de eieren toe aan de afgekoelde aardappelen en meng alles goed door elkaar. Alles moet een elastische massa vormen die niet aan je handen plakt. Als het mengsel te plakkerig is, kun je meer bloem toevoegen.
Vorm kleine balletjes van het mengsel (ongeveer 2 cm in diameter). Dit gaat snel en gemakkelijk door je handen nat te maken met water.
Verhit de olie in een diepe pan en bak de broodjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Bak ze niet te lang, want dan kunnen ze te hard worden.
Zodra de balletjes gebakken zijn, haal je ze eruit met een schuimspaan en laat je ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.