ADVERTENTIE
Bron :: J-Roman from Getty Images Signature
Zoete aardappeltaart
Een geweldige zoete aardappel of zoete aardappeltaart, waar ik dol op ben.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Deeg:
- 120 g Boter
- 1 mok Gewoon meel
- Water naar behoefte
Vulling:
- 2 stuk Zoete aardappelen
- 2 stuk Eieren
- 120 g Rietsuiker
- 1 mok Melk
- 2 lepels Kokosolie
- 2 lepels Maïszetmeel
- Gemalen kaneel
- gemalen nootmuskaat
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
2. Stap
Kook ze in water om ze zacht te maken.
3. Stap
Maak ondertussen het deeg. Maak in een kom een deeg van bloem, boter en een beetje water, voeg naar behoefte toe, en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
4. Stap
Meng de gekookte zoete aardappelen met de melk, maïzena, eieren, olie en kruiden.
5. Stap
Rol het deeg uit en leg het in een bakvorm die je van tevoren hebt ingevet met boter. Vergeet niet het deeg in te prikken met een vork.
6. Stap
Verdeel het zoete aardappelmengsel over het deeg en bak de taart ongeveer 30-40 minuten in de oven op 180 °C.