ADVERTENTIE

Bron :: egal from Getty Images

Zelfgemaakte paardenbloemsiroop

Paardenbloemsiroop is een heerlijke en gezonde drank die je zelf thuis kunt bereiden. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en kan helpen het immuunsysteem te versterken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 400 g Paardenbloem bloemen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 1 l water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Spoel de paardebloem bloemen in water. Verwijder vervolgens de onderkant van de bloemen - het groene deel dat een scherpe smaak kan geven.

2. Stap

Doe de bloemen in de pot, voeg water toe, voeg gesneden citroen toe en laat het 's nachts trekken.

3. Stap

Zeef de bloemen de volgende dag door gaas of een zeef. Giet het water vervolgens in een pot, voeg suiker toe en verwarm tot de suiker is opgelost.

4. Stap

Dek af en laat ongeveer een uur sudderen op middelhoog vuur.

ADVERTENTIE
5. Stap

Wanneer de siroop klaar is, haal het van het vuur en laat het volledig afkoelen. Giet het dan in schone glazen flessen of potten en bewaar het op een koele en donkere plaats.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Zelfgemaakte paardenbloemsiroop

Paardenbloemsiroop is een heerlijke en gezonde drank die je zelf thuis kunt bereiden. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en kan helpen het immuunsysteem te versterken.

60
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Spoel de paardebloem bloemen in water. Verwijder vervolgens de onderkant van de bloemen - het groene deel dat een scherpe smaak kan geven.

2. Stap

Doe de bloemen in de pot, voeg water toe, voeg gesneden citroen toe en laat het 's nachts trekken.

3. Stap

Zeef de bloemen de volgende dag door gaas of een zeef. Giet het water vervolgens in een pot, voeg suiker toe en verwarm tot de suiker is opgelost.

4. Stap

Dek af en laat ongeveer een uur sudderen op middelhoog vuur.

5. Stap

Wanneer de siroop klaar is, haal het van het vuur en laat het volledig afkoelen. Giet het dan in schone glazen flessen of potten en bewaar het op een koele en donkere plaats.

Ingrediënten
400 g
Paardenbloem bloemen
1 stukjes
citroen
1 kg
suiker
1 l
water