Bron :: Pixabay: ulleo
Zelfgemaakte ouderwetse pindakoekjes
Dit recept is vooral lekker met de feestdagen of gewoon op een gewone dag als je zin hebt in iets zoets.
Ingrediënten
- 2 kopjes kristalsuiker
- 1 Kop Lichte maïssiroop
- 1⁄2 Kop Van water
- 1⁄2 theelepel zout
- 2 kopjes Rauwe ongezouten pinda's
- 2 tbls ongezouten boter
- 2 lepels bakpoeder
- 1 theelepel Vanille-extract
Laatste folders
Procedure
Begin met het combineren van de suiker, maïssiroop, water en zout in een grote steelpan met zware bodem op middelhoog vuur. Roer dit mengsel zachtjes tot de suiker volledig is opgelost. Ik vind dat je met een houten lepel het beste resultaat krijgt.
Zodra het opgelost is, verhoog je het vuur naar hoog en breng je het mengsel aan de kook zonder te roeren. Voeg de pinda's toe wanneer de temperatuur 250 °F op een candy thermometer bereikt en zet het vuur laag. Roer voortdurend. Wees geduldig; dit kan even duren, maar geloof me, het resultaat is het wachten waard.
Voeg de boter toe wanneer de temperatuur 300°F bereikt. Blijf nog 2 minuten roeren tot de thermometer 305°F bereikt. Houd de thermometer tijdens dit proces goed in de gaten. Overkoken kan je pindakoekje een verbrande en bittere smaak geven.
Zet het vuur uit en voeg meteen de baking soda en vanille toe. Roer snel, want door de baking soda zal het mengsel gaan schuimen.
Giet het mengsel op twee ingevette bakplaten of siliconenmatten. Spreid het met een spatel uit tot een dunne laag. Het is essentieel om snel te werken tijdens deze stap, want het mengsel begint vrij snel hard te worden.
Laat de bros minstens 1 uur afkoelen en hard worden. Breek de bros in stukjes als hij is afgekoeld.