Bron :: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi
Zelfgemaakte No Bake Miloballetjes
Deze Milo Balls zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen een heerlijke traktatie die boordevol zit met de rijke, moutige goedheid van Milo.
Ingrediënten
- 31⁄2 kopjes Van Milo
- 1 Kop Gezoete gecondenseerde melk
- 225 gms Van gemalen koekjes (je kunt graham crackers of digestieve koekjes gebruiken)
- 1 Kop Van gedroogde kokos (plus extra voor het rollen)
Laatste folders
Procedure
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten afgemeten en klaar hebt voordat je begint. Zo gaat het proces sneller en worden fouten tot een minimum beperkt.
Maak eerst de koekjes fijn. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken of de koekjes in een afsluitbare zak doen en ze fijnmalen met een deegroller. Dit geeft je Milo Balls een heerlijke knapperigheid.
Meng in een grote mengkom de gemalen koekjes, 3 kopjes Milo en de gedroogde kokos. Roer gelijkmatig. In dit recept is consistentie belangrijk, dus zorg ervoor dat elke koekkruimel goed bedekt is met Milo.
Voeg al roerend geleidelijk de gecondenseerde melk toe. Het mengsel moet samenkomen tot een stevige, kleverige massa. Als het mengsel te droog is, voeg dan wat meer gecondenseerde melk toe. Als het te nat is, pas dan aan met wat meer Milo.
Vorm met je handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze dan in de extra gedroogde kokos. Dit kan een leuk en interactief proces zijn, vooral als je het met kinderen doet.
Als alle balletjes gevormd zijn, zet je ze een paar uur in de koelkast om op te stijven. Ze kunnen gekoeld geserveerd worden, wat de heerlijke smaak en textuur ten goede komt.
Vergeet niet dat het mooie van thuis koken veelzijdigheid is. Voel je vrij om te experimenteren, misschien door een paar druppels vanille-extract toe te voegen of door de balletjes in gemalen noten te rollen in plaats van kokos voor de variatie.