Zelfgemaakte konijn met knoflook
Dieetvlees en een eenvoudig ovenrecept.
Ingrediënten
- 1 konijn
- 900 ml water
- 70 g knoflook
- zout
- laurierblad
- Grillen kruiden
- Geheel zwarte kruiden
- Nieuwe specerijen
- Jeneverbes bessen
- grof zout
- Gemalen zoete paprika
Laatste folders
Procedure
We snijden ongeveer 1500g konijn in stukjes. We koken de borst van het konijn in water samen met nieuwe kruiden, laurierblad, zwarte peperkorrels, jeneverbessen en een beetje zout. Dit zal dienen om het konijn in de oven te bedruipen. En als we het vlees ervan schillen, kunnen we een spread maken, of het gewoon opeten.
We doen de rest van de konijn in een braadslee en besprenkelen deze met grof zout, grillkruiden en gemalen paprika. We pellen een grotere kop knoflook, snijden deze open en voegen deze toe aan het konijn. Meng goed door elkaar, laat het even staan.
Wanneer onze borst gaar is, halen we deze eruit, zeven we de bouillon en laten deze een beetje afkoelen.
Giet ongeveer de helft van de bouillon over de konijn in de schotel en bedek het alvorens het in de oven te plaatsen om te bakken.
Als we de konijn tot de helft zacht hebben gekookt, gieten we de rest van het water bij, dekken het af en stoven het zacht in de oven. Aan het einde ontdekken we de konijnbraadschotel, besprenkelen het met rode paprikapoeder en laten het een beetje bakken. We serveren het met rijst, aardappelen of tarhonya. Smakelijk eten