ADVERTENTIE
Zelfgemaakte konijn met knoflook

Zelfgemaakte konijn met knoflook

Dieetvlees en een eenvoudig ovenrecept.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 konijn Toegevoegd aan
  • 900 ml water Toegevoegd aan
  • 70 g knoflook Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • laurierblad Toegevoegd aan
  • Grillen kruiden Toegevoegd aan
  • Geheel zwarte kruiden Toegevoegd aan
  • Nieuwe specerijen Toegevoegd aan
  • Jeneverbes bessen Toegevoegd aan
  • grof zout Toegevoegd aan
  • Gemalen zoete paprika Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

110 min.
1. Stap

We snijden ongeveer 1500g konijn in stukjes. We koken de borst van het konijn in water samen met nieuwe kruiden, laurierblad, zwarte peperkorrels, jeneverbessen en een beetje zout. Dit zal dienen om het konijn in de oven te bedruipen. En als we het vlees ervan schillen, kunnen we een spread maken, of het gewoon opeten.

2. Stap

We doen de rest van de konijn in een braadslee en besprenkelen deze met grof zout, grillkruiden en gemalen paprika. We pellen een grotere kop knoflook, snijden deze open en voegen deze toe aan het konijn. Meng goed door elkaar, laat het even staan.

3. Stap

Wanneer onze borst gaar is, halen we deze eruit, zeven we de bouillon en laten deze een beetje afkoelen.

4. Stap

Giet ongeveer de helft van de bouillon over de konijn in de schotel en bedek het alvorens het in de oven te plaatsen om te bakken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als we de konijn tot de helft zacht hebben gekookt, gieten we de rest van het water bij, dekken het af en stoven het zacht in de oven. Aan het einde ontdekken we de konijnbraadschotel, besprenkelen het met rode paprikapoeder en laten het een beetje bakken. We serveren het met rijst, aardappelen of tarhonya. Smakelijk eten

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Stanula

Zelfgemaakte konijn met knoflook

Dieetvlees en een eenvoudig ovenrecept.

110
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We snijden ongeveer 1500g konijn in stukjes. We koken de borst van het konijn in water samen met nieuwe kruiden, laurierblad, zwarte peperkorrels, jeneverbessen en een beetje zout. Dit zal dienen om het konijn in de oven te bedruipen. En als we het vlees ervan schillen, kunnen we een spread maken, of het gewoon opeten.

2. Stap

We doen de rest van de konijn in een braadslee en besprenkelen deze met grof zout, grillkruiden en gemalen paprika. We pellen een grotere kop knoflook, snijden deze open en voegen deze toe aan het konijn. Meng goed door elkaar, laat het even staan.

3. Stap

Wanneer onze borst gaar is, halen we deze eruit, zeven we de bouillon en laten deze een beetje afkoelen.

4. Stap

Giet ongeveer de helft van de bouillon over de konijn in de schotel en bedek het alvorens het in de oven te plaatsen om te bakken.

5. Stap

Als we de konijn tot de helft zacht hebben gekookt, gieten we de rest van het water bij, dekken het af en stoven het zacht in de oven. Aan het einde ontdekken we de konijnbraadschotel, besprenkelen het met rode paprikapoeder en laten het een beetje bakken. We serveren het met rijst, aardappelen of tarhonya. Smakelijk eten

Ingrediënten
1
konijn
900 ml
water
70 g
knoflook
zout
laurierblad
Grillen kruiden
Geheel zwarte kruiden
Nieuwe specerijen
Jeneverbes bessen
grof zout
Gemalen zoete paprika