ADVERTENTIE

Bron :: Lesichkadesign for Freepik

Zelfgemaakte gebroken chocolade als cadeau

Dit is een eenvoudig recept voor zelfgemaakte gebroken chocolade dat ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd. Het is een fantastische manier om individuele, heerlijke traktaties te maken die zowel bij volwassenen als kinderen in de smaak vallen. Varieer naar wens met de toppings - ze geven de chocolade een heel eigen karakter - het perfecte kerstcadeau!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 300 g Pure chocolade donker Toegevoegd aan
  • 150 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 100 g Gemengde noten (of je favoriete noten) Toegevoegd aan
  • Handvol gedroogd fruit (bijv. veenbessen, kersen) Toegevoegd aan
  • Een snufje zeezout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Om je eigen gebroken chocolade te maken, breek je de pure chocolade in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt, anders kan de chocolade verbranden.

2. Stap

Laat de chocolade langzaam smelten, terwijl u af en toe roert. Ik vind dat langzaam in dit geval echt de beste manier is om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig en glad smelt.

3. Stap

Terwijl de chocolade smelt, rooster je de noten voorzichtig in een droge pan tot ze geurig zijn. Wees voorzichtig, ze verbranden gemakkelijk!

4. Stap

Haal de gesmolten chocolade van het vuur en strooi de geroosterde noten en het gedroogde fruit erover. De combinatie van zoete chocolade, knapperige noten en sappig fruit is echt onweerstaanbaar.

ADVERTENTIE
5. Stap

Smelt nu de witte chocolade, net zoals u met de pure chocolade hebt gedaan. Sprenkel de gesmolten witte chocolade over de pure chocolade en de topping. Voeg tot slot een snufje zeezout toe, dat komt de smaak van de chocolade ten goede!

6. Stap

Laat de chocolade opstijven op een koele plek voordat je hem in stukken breekt en geniet. Verpak ze fantasierijk in cellofaan als kerstcadeau.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Zelfgemaakte gebroken chocolade als cadeau

Dit is een eenvoudig recept voor zelfgemaakte gebroken chocolade dat ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd. Het is een fantastische manier om individuele, heerlijke traktaties te maken die zowel bij volwassenen als kinderen in de smaak vallen. Varieer naar wens met de toppings - ze geven de chocolade een heel eigen karakter - het perfecte kerstcadeau!

20
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om je eigen gebroken chocolade te maken, breek je de pure chocolade in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt, anders kan de chocolade verbranden.

2. Stap

Laat de chocolade langzaam smelten, terwijl u af en toe roert. Ik vind dat langzaam in dit geval echt de beste manier is om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig en glad smelt.

3. Stap

Terwijl de chocolade smelt, rooster je de noten voorzichtig in een droge pan tot ze geurig zijn. Wees voorzichtig, ze verbranden gemakkelijk!

4. Stap

Haal de gesmolten chocolade van het vuur en strooi de geroosterde noten en het gedroogde fruit erover. De combinatie van zoete chocolade, knapperige noten en sappig fruit is echt onweerstaanbaar.

5. Stap

Smelt nu de witte chocolade, net zoals u met de pure chocolade hebt gedaan. Sprenkel de gesmolten witte chocolade over de pure chocolade en de topping. Voeg tot slot een snufje zeezout toe, dat komt de smaak van de chocolade ten goede!

6. Stap

Laat de chocolade opstijven op een koele plek voordat je hem in stukken breekt en geniet. Verpak ze fantasierijk in cellofaan als kerstcadeau.

Ingrediënten
300 g
Pure chocolade donker
150 g
witte chocolade
100 g
Gemengde noten (of je favoriete noten)
Handvol gedroogd fruit (bijv. veenbessen, kersen)
Een snufje zeezout