Bron :: Lesichkadesign for Freepik
Zelfgemaakte gebroken chocolade als cadeau
Dit is een eenvoudig recept voor zelfgemaakte gebroken chocolade dat ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd. Het is een fantastische manier om individuele, heerlijke traktaties te maken die zowel bij volwassenen als kinderen in de smaak vallen. Varieer naar wens met de toppings - ze geven de chocolade een heel eigen karakter - het perfecte kerstcadeau!
Ingrediënten
- 300 g Pure chocolade donker
- 150 g witte chocolade
- 100 g Gemengde noten (of je favoriete noten)
- Handvol gedroogd fruit (bijv. veenbessen, kersen)
- Een snufje zeezout
Laatste folders
Procedure
Om je eigen gebroken chocolade te maken, breek je de pure chocolade in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt, anders kan de chocolade verbranden.
Laat de chocolade langzaam smelten, terwijl u af en toe roert. Ik vind dat langzaam in dit geval echt de beste manier is om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig en glad smelt.
Terwijl de chocolade smelt, rooster je de noten voorzichtig in een droge pan tot ze geurig zijn. Wees voorzichtig, ze verbranden gemakkelijk!
Haal de gesmolten chocolade van het vuur en strooi de geroosterde noten en het gedroogde fruit erover. De combinatie van zoete chocolade, knapperige noten en sappig fruit is echt onweerstaanbaar.
Smelt nu de witte chocolade, net zoals u met de pure chocolade hebt gedaan. Sprenkel de gesmolten witte chocolade over de pure chocolade en de topping. Voeg tot slot een snufje zeezout toe, dat komt de smaak van de chocolade ten goede!
Laat de chocolade opstijven op een koele plek voordat je hem in stukken breekt en geniet. Verpak ze fantasierijk in cellofaan als kerstcadeau.