Bron :: HandmadePictures from Getty Images
Zelfgemaakte chocoladelikeur
Deze likeur is heerlijk dik, heeft een intense chocoladesmaak en is prachtig zijdezacht. Bovendien is hij perfect als cadeau voor iedereen die van zoet en alcohol houdt.
Ingrediënten
- 200 g Pure chocolade
- 200 ml Slagroom
- 400 ml Wodka
- 100 g Suiker
- 1 stuk vanillestokje
Laatste folders
Procedure
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in de pan. Voeg slagroom en suiker toe. Verwarm op laag vuur en roer tot de chocolade en suiker gesmolten zijn.
Zodra het mengsel homogeen en glad is, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen. Dit is heel belangrijk - als je alcohol toevoegt aan een warm mengsel, kan de likeur bitter worden.
Zodra het mengsel is afgekoeld, voeg je de wodka toe en meng je het grondig. Snijd een vanillestokje in de wodka en voeg toe aan de likeur.
Giet de kant-en-klare likeur in flessen met doppen en bewaar ze op een donkere en koele plaats.