Bron :: PingPongCat from Getty Images
Zelfgemaakte aardbeiengelei
Zoet, aromatisch en vol van natuurlijke smaak - zelfgemaakte aardbeiengelei is het perfecte dessert voor elk moment van het jaar. Bereid met echte vruchten, zonder conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen, smaakt het hemels en maakt het indruk op elke tafel.
Ingrediënten
- 500 g verse aardbeien
- 100 g suiker
- 50 g Aardappelzetmeel
- 1 glas water
Laatste folders
Procedure
Bereid de aardbeien voor: was ze, verwijder de steeltjes en snijd ze vervolgens in kleinere stukjes.
Doe de aardbeien met suiker in een grote koekenpan. Kook op middelhoog vuur, blijf roeren tot de aardbeien sap beginnen te laten lopen.
Meng in een klein kommetje het zetmeel met het water tot je een gladde consistentie krijgt. Giet het in de pan met de aardbeien, blijf roeren.
Verlaag het vuur tot een minimum en kook tot het verdikt, wat tot 5 minuten kan duren.
Laat de bereide kisiel afkoelen en serveer deze vervolgens alleen of met slagroom. Smakelijk!