Bron :: Freepik
Zachte en taaie toffeesnoepjes
Met zijn boterachtige zoetheid en zachte, meegaande textuur smelten deze toffees in je mond van puur genot.
Ingrediënten
- 1 Kop kristalsuiker
- 3⁄4 Kop Lichte maïssiroop
- 1⁄2 Kop ongezouten boter
- 1⁄2 Kop Gezoete gecondenseerde melk
- 1⁄4 theelepel zout
- 2 theelepel Vanille-extract
Laatste folders
Procedure
Meng in een zware steelpan op middelhoog vuur de suiker, maïssiroop, boter, gezoete gecondenseerde melk en zout. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Deze stap is cruciaal voor een gladde toffee textuur, dus neem de tijd en roer goed.
Blijf koken terwijl je constant roert. Dit kan een beetje heftig worden, maar geloof me, constant roeren is het geheim om die perfecte kauwbare consistentie te krijgen. Kook tot het mengsel 235 graden Fahrenheit heeft of tot een kleine hoeveelheid van het mengsel in koud water een zachte bal vormt die plat wordt als je hem uit het water haalt.
Zodra je dit stadium bereikt hebt, haal je de pan van het vuur en roer je het vanille-extract erdoor. Giet dit hete mengsel in een beboterde of met perkament beklede vierkante schaal van 8 inch. Laat volledig afkoelen.
Snijd deze lekkernijen in kleine vierkantjes als ze afgekoeld zijn. Gebruik een ingevet mes om het proces te vergemakkelijken. Geduld is hier de sleutel tot gelijkmatige kleine hapjes.
Wikkel de gesneden toffees in waspapier en bewaar ze in een luchtdichte verpakking. Als je ze goed bewaart, zijn ze tot twee weken houdbaar, maar mijn ervaring leert dat ze dan waarschijnlijk al op zijn!